Spar blekk og skriverkassetter

Alle måter å skrive ut mens du bruker så lite blekk som mulig: 9 måter å spare skriverkassetter på

Når vi kjøper en blekkskriver, må vi nøye vurdere kostnadene for erstatningskassetter: faktisk er det ikke uvanlig at to blekkpatroner (svart og farge fra samme produsent) koster like mye som selve skriveren (rundt 70-90 euro) per par)!

I den følgende guiden vil vi vise deg beste tips for å spare skriverblekk og -patronerslik at de originale blekkpatronene varer lenger og du kan skrive ut mye lenger med effektivitet og mindre avfallopprettholde anstendig utskriftskvalitet ved enhver anledning.

LES OGSÅ -> Hva er de raskeste skriverne (høy PPM)

1) Bruk en blekkbesparende skrift

Endre font fra standard Det kan spare mer enn 20 % blekk ved utskrift av 100 ark. For å oppnå maksimale besparelser kan vi også bruke Økofont ble utviklet av Spranq.

Denne skriften har små usynlige hull som sparer blekk når du skriver ut tradisjonelle dokumenter (hullene er ikke synlige for det blotte øye, men spar blekk).

Å bruke gratisversjonen du må laste ned ttf-filen tilEcofont Vera Sans vanlig. Imidlertid er detaljerte instruksjoner tilgjengelig på nettstedet for å veilede mindre erfarne brukere gjennom installasjonen; på Windows er det veldig enkelt og bare flytt den nedlastede ttf-filen til mappen C:/Windows/Fonts eller dobbeltklikk på den.

I en annen artikkel så vi hvordan du bruker en font eller bedre font for å spare penger på utskrift av dokumenter.

Hvis du ikke vet hvordan du endrer fonter, anbefaler vi å lese vår guide om hvordan endre fonter i Windows 10 og 11.

2) Bruk Adobes Save Ink-alternativ

På mange dokumentlesingsprogrammer (som f.eks Adobe Acrobat Reader) kan vi dra nytte av et utskriftsalternativ dedikert til å spare blekk, som aktiveres før du skriver ut dokumentet.

For å dra nytte av dette alternativet og spare blekk ytterligere, trykk CTRL+P i Adobe Acrobat Reader (etter å ha åpnet PDF-en for å skrive ut) og, i utskriftsvinduet, aktiverer du haken ved siden av elementet Spar blekk/toner; i de fleste tilfeller vil stemmen også bli aktivert Skriv ut i gråtonerutmerket for å lagre fargekassetten (spesielt hvis vi skriver ut mange bilder og trenger mye farger til andre formål).

Ved å gjøre det vil utskriftene våre forbruke mindre blekk gjennom en font- og utskriftsoptimaliseringsprosess implementert av Adobe for alle produktene deres.

3) Bruk økonomisk utskrift (prøveutskrift)

Før utskrift kan vi spare mye blekk ved å bruke det økonomiske utskriftsalternativet (skrive ut utkast), mer enn tilstrekkelig for å skrive ut enkle tekstdokumenter (uten grafikk og bilder).

For å aktivere dette alternativet åpner vi Start-menyen, søk Skrivere og skannereåpne skriveren koblet til PC-en, trykk på Utskriftspreferanser og velg alternativet Rask/økonomisk utskrift eller Skriv ut utkast (avhengig av skrivermodellen som brukes).

Alternativt kan vi ta oss tilbake til Utskriftspreferansertrykk på fanen Papir/kvalitet og aktivere stemmene Utkast Og Monokromfor umiddelbart å oppnå den mest økonomiske utskriftskvaliteten som forventes for skriveren som er i bruk.

Om dette emnet kan vi lese vår guide om rask utskrift hvis det er lite blekk.

4) Eliminer overflødige trykkelementer

Når La oss skrive ut en nettside du må ta hensyn til alle de ubrukelige elementene som kan kaste bort blekk, for eksempel grafikk, reklame og nettstedsbilder.

Heldigvis lar alle moderne nettlesere deg skrive ut uten bilder og uten irriterende elementer, bruker lesemodus som grunnlag for å skrive ut siden kun som tekst.

For å lære mer kan vi lese guidene våre om hvordan les bare teksten til nettsider og hvordan deaktiver nettstedsbilder i Chrome, Firefox og Edge.

5) Eliminer overflødige sider

Nok et interessant program for eliminere overflødige sider (som de der det bare er én setning eller liten tekst) er GreenPrint.

Dette utmerkede programmet analyserer utskriftsprosessene og, veiledet av brukeren, eliminerer alle de sidene som skrives ut unødvendig og uønskede. Videre er det mulig å skrive ut en fil ved å gjøre den om til en PDF, som verken krever blekk/toner eller papir.

For å gi litt motivasjon sporer GreenPrint hvor mye papir den klarer å spare. En annen program for å spare papir og skrive ut flere sider på hvert ark det er iPrint vi snakker om i en annen artikkel.

6) Reduser utskriftsoppløsningen

Mange moderne skrivere lar deg redusere utskriftsoppløsningen: sluttresultatet vil fortsatt være bra, bare ikke gå for lavt med oppløsningen (ellers risikerer vi en utvasket side eller med uleselig tekst).

For å endre dette utskriftsalternativet søker vi Skrivere og skannere fra Start-menyen, trykk på skriveren som er installert på datamaskinen, trykk på Utskriftspreferanserla oss gå inn på fanen Papir/kvalitetklikk på knappen Avansere og vi reduserer utskriftskvaliteten (vanligvis vises den med en stemme Skriv ut i DPI, DPI Maks eller PPE kvalitet).

På noen skrivere er det ikke mulig å endre utskriftsoppløsningen, men vi kan velge om vi vil aktivere den høyeste DPI-utskriftsmodusen eller ikke: i dette tilfellet er det bare å deaktivere elementet Skriv ut i DPI Makssetter den til Av eller Nei.

7) Avbryt gjentatte utskrifter

Når du starter en utskrift kan det skje skriveren godtar ikke kommandoen umiddelbart: mange uerfarne i dette tilfellet trykker på utskriftsknappen flere ganger fordi de er overbevist om at skriveren ikke har tatt kommandoen.

Resultatet er da å ha mange kopier av samme ark fordi den samme utskriftsprosessen ble lansert flere gangermed uunngåelig sløsing med blekk og ark (spesielt hvis vi går bort etter å ha skrevet ut det første arket eller hvis skriveren er i et annet rom og vi ikke skjønner hvor mange ark den skriver ut).

Som en generell regel vi trykker alltid bare én gang på utskriftsknappen og venter i minst 2 minutter før vi fastslår tilstedeværelsen av feil eller skriver ut nye ark, spesielt hvis vi bruker et skriveren koblet til via nettverket (Wi-Fi eller Ethernet).

Hvis det er en utskriftsfeil, vil Windows selv rapportere det i utskriftskøen; for å løse de fleste utskriftsproblemer anbefaler vi å lese veiledningen vår hvis skriveren ikke skriver ut, hva du skal gjøre.
8) Slå av skriveren hvis den ikke er i bruk

Hvis du slår av skriveren når den ikke er i bruk, vil du spare mye blekk i det lange løp. Faktisk utfører mange skrivere rensesykluser på slutten av utskriften eller med jevne mellomrom, sykluser som kan "begrenses" ved å slå av skriveren på slutten av utskriftsprosessen.

Det er klart at vi tillater at minst én automatisk rengjøringssyklus utføres per måned, for å unngå å finne oss selv med tørre patroner eller tilstoppede utskriftsdyser, som vist i veiledningen ovenfor. hvordan du rengjør skriverhoder.

9) Bruk kompatibelt eller regenerert blekk

Gitt de høye kostnadene til de originale patronene, er det verdt å bruke kompatible patroner og blekk hvis vi skriver ut noen få sider i løpet av en måned: Kostnaden for kompatible kassetter er ofte mindre enn halvparten av de originale og utskriftskvaliteten, spesielt i så fall de velger store forhandlere av kompatibelt blekker imidlertid fortsatt svært høy.

Om dette emnet inviterer vi deg til å lese vår guide om hvordan du bytter skriverkassetter med ikke-originale kompatible.

Konklusjoner

Med triksene i kapitlene ovenfor vil vi kunne Spar blekk- og skriverkassetter i de fleste scenarier husholdningsartikler eller på små kontorer.

Vi trenger ikke nødvendigvis å følge alle metodene som er beskrevet: å bruke en økonomisk font og kombinere Adobes blekksparingsalternativer eller skriverinnstillinger er mer enn nok til å oppnå bemerkelsesverdige besparelser (opptil 50 % totalt blekk), uten at det går for mye på bekostning av utskriftskvaliteten .

På skrivere kan vi lese våre guider om hvordan sjekk skriverens blekknivå ee på hvordan kjøpe en skriver som passer for våre formål.

Index
  1. 1) Bruk en blekkbesparende skrift
  2. 2) Bruk Adobes Save Ink-alternativ
  3. 3) Bruk økonomisk utskrift (prøveutskrift)
  4. 4) Eliminer overflødige trykkelementer
  5. 5) Eliminer overflødige sider
  6. 6) Reduser utskriftsoppløsningen
  7. 7) Avbryt gjentatte utskrifter
  8. 9) Bruk kompatibelt eller regenerert blekk
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up