Windows 10-gjenoppretting: Hurtigstartguiden

Tidligere var den eneste måten å gjenopprette et Windows-system til sin opprinnelige tilstand og rydde opp i det permanent å velge den berømte "formateringen". Denne løsningen innebar faktisk en første fase av faktisk formatering (der alle filene på systempartisjonen ble slettet) etterfulgt av reinstallering av operativsystemet.
Som du kan forestille deg var det en ganske lang prosedyre, ikke spesielt komplisert, men ikke tilgjengelig for alle heller, så mye at det enten var snakk om å gå til teknikeren eller be slektningen eller nerdevennen på vakt om å "formatere" PC-en.

Heldigvis, med lanseringen av Windows 8, har situasjonen endret seg, og det er mulig å utføre en systemgjenoppretting. Dette er en praktisk automatisert prosedyre som returnerer PC-en til fabrikkinnstillingene ved å installere operativsystemet på nytt. Prosedyren har også blitt opprettholdt i påfølgende utgivelser av Microsoft-operativsystemer, faktisk kan vi finne prosedyren for systemgjenoppretting i Windows 10.

Index
 1. Hvordan gjenopprette på Windows 10
  1. 1. Tilbakestill PC-en
  2. 2. Installasjon fra bunnen av
 2. Gjenoppretting på Windows 8

Hvordan gjenopprette på Windows 10

De to typene Windows 10-gjenoppretting som finnes og som vi vil utdype i artikkelen er:

 1. Tilbakestill PC-enmer konservativ metode for å gjenopprette bare systemet til fabrikkforhold, slik at du kan beholde installerte applikasjoner og beholde personlige filer;
 2. Installasjon fra bunnen aven mer drastisk metode som fortsetter å eliminere alle installerte applikasjoner samtidig som du fortsatt kan beholde personlige filer.

1. Tilbakestill PC-en

Prosedyren for å tilbakestille PC-en med Windows 10 til fabrikkinnstillingene er veldig enkel og tilgjengelig for alle. Bare noen få klikk må du:

 • klikk på "Start"-knappen (den med Windows-flagget nederst til venstre i grensesnittet) og deretter på tannhjulikonet som fører til "Innstillinger"-menyen;
 • klikk deretter på "Oppdater og sikkerhet" og klikk deretter på "Gjenopprett" på venstre side av grensesnittet;
 • trykk deretter på "Start"-knappen under "Tilbakestill PC";
 • på dette tidspunktet åpnes et vindu som spør oss hvordan vi vil gå frem, om vi ønsker å beholde filene eller sørge for en fullstendig sletting;
 • etter en kort behandling vil vi kunne starte prosessen ved å klikke på "Gjenopprett"-knappen.

Dette vil ta noen minutter og datamaskinen vil starte på nytt flere ganger, pass på at du ikke avbryter den.

2. Installasjon fra bunnen av

Hvis du med "Reset PC" ikke kan løse PC-problemene dine, finnes det en mer drastisk løsning, kalt "Installasjon fra bunnen av“, Som sletter alle Windows-filer og fortsetter med en ren installasjon av den nyeste versjonen av Windows 10 og installerer de beste driverne gjennom nettsøket.
Dette alternativet sletter dine personlige programmer og drivere, men lar dataene dine være intakte: i utgangspunktet er det som å installere Windows 10 på nytt fra bunnen av, uten å måtte bruke installasjonsmediet for Windows 10 og la dine personlige data være intakte. Å velge det er enkelt, bare:

 • trykk på "Start"-knappen (den med Windows-flagget nederst til venstre i grensesnittet) og deretter tannhjulikonet som fører til "Innstillinger"-menyen;
 • klikk deretter på elementet "Oppdatering og sikkerhet" og klikk deretter på venstre side av grensesnittet på "Gjenopprett";
 • på siden trykk på skriften nederst "Finn ut hvordan du utfører en ren installasjon av Windows", en advarsel vil spørre om du vil åpne "Windows Security"-appen, trykk på "Ja";
 • trykk deretter på "For å starte"-knappen og gi samtykke på kontrollskjermen;
 • for å fortsette klikk på "Neste" og følg prosedyren (som er fullstendig veiledet).

Basert på vår erfaring anbefaler vi gjenopprette med sletting av data i tilfelle du har tenkt å selge enheten din med Windows.
Vi anbefaler deg å velgeinstallasjon fra bunnen av hvis du derimot sliter med problemer på grunn av installasjonen av en oppdatering og du ikke kan gå tilbake til forrige versjon ved å bruke det riktige alternativet (finnes i "Gjenopprett"-skjermen).

Gjenoppretting på Windows 8

Å gjenopprette den gamle versjonen av Microsofts hjemmesystem, Windows 8, er like enkelt, du må:

 • åpne den høyre linjen (kjent på sjargong som "Charm Bar") og klikk på "Innstillinger";
 • klikk deretter på "Endre PC-innstillinger" nederst;
 • i neste skjermbilde klikker du først på "Oppdater og gjenopprett" og deretter på elementet "Gjenopprett";
 • følg deretter den klare prosedyren på skjermen.

Vår dybdestudie om Windows 10-gjenoppretting er avsluttet, som du kan se er det ingen grunn til å ty til en tekniker eller plage en venn eller slektning. Det tar bare noen få klikk for å gjenopprette Windows-systemet til fabrikkinnstillingene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up