3 måter å sikkerhetskopiere brukerprofil i Windows 7

Hvis du er en Windows 7-bruker og har gått gjennom C-stasjonen, vil du sannsynligvis ha sett en mappe som heter Brukere. Denne brukermappen lagrer alle brukerprofilene dine, som inkluderer alle brukerdata og innstillinger.

Siden brukerprofilen din inneholder alle viktige dokumenter og innstillinger, er det fornuftig å sikkerhetskopiere dem slik at du enkelt kan gjenopprette innstillingene i tilfelle PC-en krasjer. Du kan imidlertid ikke sikkerhetskopiere brukerprofilmappen ved å kopiere den til et trygt sted, da den alltid vil være i bruk når du logger på. Det er en risiko for at filene ikke blir kopiert riktig og data går tapt.

Det er flere metoder som vi kan ta backup av hele brukerprofilen på.

1. Sikkerhetskopier brukerprofilen med Windows Backup

Windows backup-metoden er den enkleste metoden for å sikkerhetskopiere en brukerprofil i Windows 7.

  • 1. Gå til Windows Start-menyen Søk og skriv "sikkerhetskopiering og gjenoppretting og gjenoppretting". Velg det første søkeresultatet som blir Windows Backup and Restore-verktøyet .

  • Velg destinasjonen der du vil sikkerhetskopiere brukerprofilen din. Du kan velge mellom en stasjon på datamaskinen eller en nettverksdeling. Det er ingen mulighet for å velge en bestemt mappe å sikkerhetskopiere til.

  • Når du har valgt stasjonen, vil den opprette en mappe kalt Backup og sikkerhetskopiere alle dataene dine til Backup-mappen.

  • På neste skjermbilde må du velge "La meg velge" alternativknappen for å velge profilen som skal sikkerhetskopieres.

På neste skjermbilde må du velge hva du vil sikkerhetskopiere. Du må fjerne merket for alt og velge bare brukerprofilmappen du vil sikkerhetskopiere. Sørg også for at du har fjernet merket for "Inkluder et systembilde av stasjoner: (C:)."

Ved å klikke på "Neste" kommer du til neste skjermbilde for å sjekke sikkerhetskopieringsinnstillingene. Sørg for at alt er riktig. Klikk på "Lagre innstillinger og avslutt". Du kan også planlegge sikkerhetskopiering for å automatisk sikkerhetskopiere den angitte mappen med jevne mellomrom. Du kan også kjøre Sikkerhetskopier nå fra Sikkerhetskopiering og gjenoppretting i Kontrollpanel.

2. Sikkerhetskopier brukerprofilen ved hjelp av Windows User Profile-verktøyet

Den andre metoden er mye enklere å bruke. Windows tilbyr et brukerprofilverktøy for å kopiere, slette eller flytte en brukerprofil.

  • Gå til Windows Start-menyen og søk etter "Se avanserte systeminnstillinger". Velg det første resultatet som skal åpnesAvanserte systemegenskaper .

  • Det er tre innstillinger: ytelse, brukerprofiler og oppstart og gjenoppretting. Klikk på Innstillinger-knappen under Brukerprofiler.

  • Dette åpner innstillingene for brukerprofiler. Brukerprofilene til alle brukerne er oppført her. Du kan velge hvilken som helst bruker og slette profilen eller endre dens type.

I de fleste tilfeller vil du finne at "Kopier til"-knappen er deaktivert. For å aktivere det, last ned Aktiver og kjør den (Enabler er bærbar, du trenger bare å pakke ut og kjøre den. Du trenger ikke å installere).

Kjør Enabler og klikk på Aktiver.

Merk: Når du kjører Enabler, sørg for at bare konfigurasjonsvinduet for brukerprofiler er åpent. Hvis mer enn ett vindu er åpent, vil Enabler prøve å behandle hvert vindu og vil henge i midten hvis det er mange vinduer åpne.

Dette vil mest sannsynlig aktivere "Kopier til"-knappen. Hvis det ikke er aktivert, lukker du bare vinduet og åpner brukerprofilinnstillingene på nytt. Du må velge brukerprofilen fra listen for å aktivere "Kopier til"-knappen.

I de fleste tilfeller vil aktiveringsverktøyet fungere, men det er tider når du ikke vil kunne aktivere "Kopier til"-knappen. Du må prøve det om og om igjen til det fungerer.

3. Sikkerhetskopiering av brukerprofil ved hjelp av DataGrab

DataGrab er et bærbart sikkerhetskopieringsverktøy for brukerprofiler med mange alternativer for tilpasning av sikkerhetskopiering. Når du åpner DataGrab, vil den automatisk finne brukerprofilmappen på systemstasjonen. Du kan også velge andre stasjoner hvis det er brukerprofildata på en annen stasjon enn Windows-systemstasjonen.

Du kan velge brukerprofilmappene du vil sikkerhetskopiere. DataGrab vil automatisk liste opp alle mappene under den brukerens brukerprofil. Den tilbyr også alternativer for å sikkerhetskopiere viktige programdata som Outlook, Firefox, etc. Det er flere andre alternativer du kan angi hvis du ønsker mer tilpasning. Den siste tingen å sjekke før du trykker på Kopier-knappen er plasseringen av sikkerhetskopien. Du må endre sikkerhetskopieringsplasseringen fra standard C:\ClientData til en annen stasjon enn systemstasjonen. Dette vil gi deg mer sikkerhet for sikkerhetskopien. DataGrab lar deg også legge til datoen i backupmappen. Dette er fordelaktig hvis du tar regelmessige sikkerhetskopier gjennom DataGrab.

Den største fordelen med DataGrab er at den også kan brukes til å sikkerhetskopiere en Windows-installasjon offline. Hvis Windows blir ødelagt, trenger du bare å koble harddisken til et kjørende Windows-system og sikkerhetskopiere brukerprofiler fra de døde Windows. Du kan til og med brenne DataGrab til en CD-ROM og starte opp fra CD-ROMen for å sikkerhetskopiere problemsystemet.

En annen DataGrab-funksjon som er verdt å nevne er de forskjellige støttede kopieringsmetodene. Støtter forskjellige metoder for å kopiere data til et sikkert sted. Dette sikrer at hvis en metode mislykkes, er det alltid en annen metode å jobbe med. Den anbefalte kopieringsmetoden er Unstoppable Copier. Som standard er ikke Unstoppable Copier inkludert i DataGrab og krever nedlasting og plasser den i DataGrab-mappen. Hvis DataGrab finner Copier ustoppelig, vil den automatisk bruke denne foretrukne metoden.

Du kan laste ned DataGrab fra forfatterens nettsted.

Hvilke andre måter bruker du for å sikkerhetskopiere Windows-brukerprofilen din?

Index
  1. 1. Sikkerhetskopier brukerprofilen med Windows Backup
  2. 2. Sikkerhetskopier brukerprofilen ved hjelp av Windows User Profile-verktøyet
  3. 3. Sikkerhetskopiering av brukerprofil ved hjelp av DataGrab

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up