Beste gratis antivirus fra 2023 for PC

Sammenligning av de beste antivirusene fra 2023 som kan brukes og installeres gratis på PC-en uten begrensninger

For å beskytte datamaskinene våre kan vi stole på antiviruset som er integrert i Windows for grunnleggende, uproblematisk beskyttelse. Hvis grunnleggende beskyttelse ikke er tilstrekkelig, må vi gjøre det erstatte Windows Defender med et tredjeparts antivirusutstyrt med et større antall sikkerhetsmoduler og i stand til å stoppe selv de mest avanserte truslene.

I denne artikkelen vil vi vise deg beste gratis antivirus for Windows PCbasert på anmeldelser funnet på nettet og fremfor alt basert på testene levert av svært pålitelige nettsteder som f.eks

LES OGSÅ: Bør du betale for et antivirusprogram?

1) Er Windows Defender tilstrekkelig for daglig bruk?

På Windows 10 og Windows 11 finner vi et integrert antivirus kalt Windows-sikkerhet (Også kjent som Windows Defender), tilgjengelig fra Start-menyen eller Innstillinger.

Dette antiviruset er lett, fungerer godt, forblir skjult og gir utmerket beskyttelse mot alle typer virus. Windows Defender er derfor tilstrekkelig til å forsvare PC-en mot skadelig programvaremen å vurdere det som en løsning for alle scenarier er feil.

Windows Defender er kanskje ikke tilstrekkelig på spesielt utsatte PC-er eller som vi laster ned mange tvilsomme eller ukjente filer på: i noen tilfeller kan faktisk ikke dette antivirusprogrammet effektivt fjerne trusselen som finnes på PC-en (viser alltid advarselsvinduet) og skanning kan ta veldig lang tidog reduserer derfor produktiviteten på arbeidsplassen.

For å lære mer om bruken av dette antivirusprogrammet inviterer vi deg til å lese våre guider om hvordan du bruker "Microsoft Defender" antivirus og hvordan aktiver Ransomware-beskyttelse i Windows 10 og Windows 11.

2) Hvordan vurdere et utmerket antivirus

For å bedømme et antivirus på en måte som alle kan forstå (uten å måtte skrive en vitenskapelig artikkel), evaluerer AV-Test antivirus basert på tre parametere: effektiv databeskyttelse, ytelse (dvs. deres letthet på systemet og brukervennlighet) og prosentandelen falske positiver oppdaget; Poeng varierer fra 1 til 6 for hver parameter.

Beskyttelsestest

Den primære funksjonen til ethvert antivirus er å holde all slags skadelig programvare ute av datamaskinen din. AV-Test-forskere tester hvert produkt for å se hvordan det forsvarer seg mot to sett med malware-eksempler: ett med varianter av de nyeste virusene som er nulldagstrusler, dvs. de representert av ondsinnede aktiviteter som ennå ikke er sertifisert, mens de flere med siste virus fra den siste måneden.

Så godt som alle testede antivirus tilbyr en vurdering på minst 5,5, som er mer enn nok beskyttelse for daglig bruk og for å stoppe virus i sirkulasjon. Hvis vi er ute etter maksimal beskyttelse kan vi velge mellom gratis antivirus som fikk en 6 som beskyttelsesvurdering.

Ytelsestest

Hvis antivirusprogrammet med mest beskyttelse ender opp med å bremse datamaskinen for mye, blir det ubrukelig. Av denne grunn er det viktig å forstå hvilken som er den letteste, som har mindre innvirkning på ytelsen til PC-en og ikke bremser den under oppstart og under bruk.

Et raskt antivirus i enhver situasjon vil få en 6-er, mens en antivirus med en vurdering på 5 eller lavere vil i stor grad påvirke ytelsen til PC-en dintil det punktet at den bremser ned når du skanner eller oppdager mer alvorlige trusler.

Brukbarhetstest

Et antivirus som av forsiktighet hindrer deg i å bruke selv gyldige programmer fordi det ser dem som mistenkelige eller skadelige, er ikke et godt produkt selv om det var best til å oppdage trusler. Falske positiver kan gjøre det umulig å bruke legitime programmer eller arbeidsverktøy, og kaste bort tid på å skape ekskludering i antiviruset (og dermed forverre brukervennligheten).

I tillegg til falske positiver, påvirkes brukervennligheten av antivirusgrensesnittet (det må være oversiktlig og effektivt), tilgang til hovedfunksjonene med noen få klikk, justering av sikkerhetsparametere, tilgang til ekskluderings- eller midlertidige deaktiveringsalternativer og hyppigheten av automatiske oppdateringer .

3) Beste gratis antivirus

Hvis Microsoft Defender ikke er nok til å garantere ønsket beskyttelse på hjemme- eller forretningsdatamaskinen vår, har vi samlet evalueringene nedenfor beste gratis antivirus for PCslik at vi kan velge det beste systemet å bruke basert på våre behov når det gjelder sikkerhet.

I tillegg til presentasjonen av antiviruset vil vi også finne evalueringen av parametrene med et tall fra 1 (utilstrekkelig) til 6 (utmerket).

Avast gratis antivirus

Det mest populære gratis antivirusprogrammet for Windows PC er Avast gratis antivirus.

Avast Free Antivirus er et av de mest brukte antivirusene i verden, med et utmerket rykte og toppscore i ytelses- og sikkerhetstester. Programmet installeres raskt og viser et tydelig grensesnitt med enkel tilgang til alle funksjoner.

Du kan skanne manuelt og det er sanntidsbeskyttelse på nettrafikk, e-post, P2P-trafikk, chatter, nettverkstrafikk, skript og til og med atferdsovervåking som forutsier virus selv om de ikke er kjent.

Avast oppdateres automatisk når nye virusdefinisjoner er tilgjengelige. I tillegg til å være et pålitelig antivirus, inkluderer det også gratis ekstrafunksjoner som andre antivirusprogrammer ikke har, for eksempel VPN (begrenset tilgang).

 • Beskyttelse: 6
 • Opptreden: 5,5
 • Brukervennlighet: 6

AVG Antivirus gratis

Et annet veldig kjent antivirus siden Windows XP er AVG Antivirus gratis.

AVG deler den samme utmerkede malware-deteksjonsmotoren som Avast (Avast eier AVG), samtidig som den har en mye lettere innvirkning på systemytelsen. På dette antivirusprogrammet finner vi god sanntidsbeskyttelse, en manuell skanner og en lenkeskanner for å beskytte nettsurfing mot skadelige nettsteder.

Det er også innkommende e-postbeskyttelse og anti-spam, men det er ingen beskyttelse mot rootkits. Påvirkningen på systemet er veldig lett med lite minneforbruk selv om PC-en slår seg på etter noen sekunder til. Skanningene er ganske raske, og etter den første blir de andre veldig raske med høy virusdeteksjonsnøyaktighet.

 • Beskyttelse: 6
 • Opptreden: 5,5
 • Brukervennlighet: 6

Bitdefender gratis

Hvis vi ser etter et antivirus som er veldig enkelt å bruke og lett i minnet, foreslår vi at du prøver det Bitdefender gratis.

Bitdefender er et lett antivirus med et veldig enkelt grensesnitt med automatisk skanning, sanntidsbeskyttelse, antivirus og antiphishing.

Denne gratisversjonen har samme beskyttelse som den fullstendige betalte suiten, og i de siste AV-Test-testene ble den funnet å være den beste, med en suksessrate på 100 prosent mot malware-angrep. Som et gratis antivirus er det et perfekt valg, spesielt på PC-en til en slektning eller venn, for å ha en enkel, men effektiv løsning.

 • Beskyttelse: 6
 • Opptreden: 5,5
 • Brukervennlighet: 5,5

Avira antivirus gratis

Hvis vi ser etter et effektivt antivirus mot alle typer trusler kan vi fokusere på Avira antivirus gratis.

Avira er et veldig kraftig og pålitelig antivirus, i tillegg til å kunne tilpasses med flere funksjoner som passordbehandling, selv om de ofte bare kan aktiveres ved å kjøpe den betalte versjonen. De siste årene har imidlertid Avira mistet konkurranseevnen sammenlignet med konkurrentene, spesielt med tanke på ytelse og brukervennlighet.

 • Beskyttelse: 6
 • Opptreden: 5
 • Brukervennlighet: 5

Panda antivirus gratis

Panda antivirus gratis det er det letteste antiviruset som finnes: det kan installeres på svært gamle PC-er og på datamaskiner med Windows 7 uten problemer, samtidig som det opprettholder et utmerket beskyttelsesnivå.

Pandas kontinuerlige sanntidsskanner undersøker filer og blokkerer opplasting av mistenkelige filer og skadelig programvare, ved å bruke skyteknologi for å blokkere selv neste generasjons trusler. For å fungere best mulig må PC-en alltid være koblet til Internett, ellers vil deteksjonsprosenten reduseres (selv om den fortsatt er effektiv).

 • Beskyttelse: 5,5
 • Opptreden: 6
 • Brukervennlighet: 5,5

4) Andre antivirus å prøve

De vi har vist deg så langt er de mest kjente og effektive antivirusene som vi kan installere på Windows 11 eller Windows 10; Dette betyr ikke at det ikke finnes andre like effektive og kraftige antivirus! La oss se nedenfor andre interessante antivirus å prøve:

 • Lavasoft Adaware det er også et pålitelig antivirus, svært viktig i gratisversjonen, med sanntidsbeskyttelse, som også beskytter mot adware, dvs. sponset programvare.
 • MalwareBytes Antimalwarei sin gratisversjon, har ikke sanntidsbeskyttelse, men det er alltid den mest effektive og kraftige skanneren mot skadelig programvare for å finne og fjerne enhver type infeksjon, for alltid å være klar på hver PC.
 • Zone Alarm gratis antivirus bruker antivirusteknologi som er lisensiert fra utmerkede Kaspersky. Så ikke bare tilbyr ZoneAlarm solid beskyttelse mot skadelig programvare, men det gir også en sterk og kraftig brannmur mot nettangrep og portskanning.
 • Praktisk antivirus av Comodo Security Solutions er et annet utmerket program, et av de beste gratis antivirusalternativene som er tilgjengelige, hovedsakelig fordi det inkluderer mange ekstra funksjoner. Comodo Antivirus er den beste gratis antivirusløsningen nesten utelukkende på grunn av sin Defense+-teknologi som som standard antar at ukjente filer er trusler.

Vi kan prøve dem alle én om gangen, slik at vi automatisk kan velge den beste løsningen for å beskytte PC-en og personlige filer.

Konklusjoner

Å si at et antivirus er det beste noensinne er ikke lett, siden mye avhenger av det vi ser etter som et reelt alternativ til Windows Defender (antiviruset innebygd i Windows).

De som ønsker å holde systemet lett kan nøye seg med Windows Defender eller prøve Panda Free som et tredjeparts antivirus: de er de eneste som ikke seriøst påvirker systemytelsen. Alternativt, hvis vi er ute etter maksimal beskyttelse mot nye trusler og høy brukervennlighet vi anbefaler Avast Antivirus Free som ditt førstevalg i tilfelle vi ønsker å fjerne Windows Defender.

Hvis vi ønsker å bruke en antimalware for ytterligere skanning (nyttig mot spionprogrammer og skjuleprogrammer) eller en nødskanner i tilfelle infeksjon, foreslår vi at du leser våre guider beste anti-malware for også å finne skjulte spionprogrammer og til de beste bærbar antivirus og nødskanner mot virus og skadelig programvare.

Hvis vi ser etter større sikkerhet og beskyttelse, kan vi også lese vår innsikt om beste komplette og gratis gratis beskyttelses- og sikkerhetssuiter og på beste kombinasjonen av programmer for å beskytte datamaskinen din.

Index
 1. 1) Er Windows Defender tilstrekkelig for daglig bruk?
 2. 2) Hvordan vurdere et utmerket antivirus
  1. Beskyttelsestest
  2. Ytelsestest
  3. Brukbarhetstest
 3. 3) Beste gratis antivirus
  1. Avast gratis antivirus
  2. AVG Antivirus gratis
  3. Bitdefender gratis
  4. Avira antivirus gratis
  5. Panda antivirus gratis
 4. 4) Andre antivirus å prøve
  1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up