Bruk Internett-pinnen med nettbrett og mobiltelefoner

Index
  1. 1) Bærbare USB-modemer
  2. 2) Tradisjonelt modem (USB-port eller SIM-spor)
  3. 3) Wi-Fi-hotspot for bærbar PC
  4. 4) Wi-Fi-hotspot fra smarttelefon
    1. Android
    2. iPhone
    3. Konklusjoner

Slik bruker du en USB-datapinne for å koble til internett via Wifi fra smarttelefoner og nettbrett

Med en Internett-pinne kan vi ta med oss ​​Internett og koble til en bærbar PC eller en hvilken som helst stasjonær PC, og dra nytte av datatilbudet som er inkludert i SIM-kortet som er satt inn i den. En internettpinne (eller Internett-nøkkel) kan normalt ikke brukes på en smarttelefon (Android, iPhone eller andre) eller på et nettbrett, noe som i stor grad begrenser muligheten for bruk.

For å kunne bruke Internett-pinnen med nettbrett og mobiltelefoner må vi ta noen spesielle forholdsregler, for å kunne koble en hvilken som helst enhet via Wi-Fi til den (inkludert PC-er med Windows-operativsystem, en Smart TV eller en MacBook).

I denne guiden vil vi vise deg alle metodene for bruk Internett-dongelen til å koble et nettbrett eller en telefon uten Internett til Internettog transformerer dermed enheten til et bærbart tilgangspunkt uansett hvor vi er (selv utenfor hjemmet).

Generelt sett bør det ikke være noen begrensninger i bruken av internettforbindelsen til en USB-pinne, men det er alltid verdt å sjekke typen aktivt datatilbud, for ikke å støte på ubehagelige overraskelser mens du surfer; i denne forbindelse anbefaler vi deg å lese vår guide til internetttilbud for oppladbare SIM-kortfor å velge den beste for våre behov.

LES OGSÅ: Laveste priser for LTE Internett-pinne

1) Bærbare USB-modemer

Hvis vi ønsker å koble flere enheter til en enkelt Internett-pinne når vi er borte fra hjemmet, må vi fokusere på bærbare USB-modemerslik at vi kan koble til dongelen i vår besittelse og lage vårt reisende Wi-Fi-nettverk, som vi kan koble til nettbrett, smarttelefoner og andre enheter som er kompatible med trådløse tilkoblinger.

Disse bærbare modemene leverer en USB-port for å koble til LTE-dongelen, for å personlig administrere tilkoblingen til mobildatanettverket og opprettelse av hotspot for alle enheter å navigere i; til dette legger vi tilstedeværelsen av et internt batteri, slik at du kan surfe på Internett uten behov for en stikkontakt.

I skrivende stund beste bærbare USB-modem som vi kan bruke til formålet er GL.iNET GL-MT300N-V2utstyrt med en USB-port som er kompatibel med USB-pinner på markedet, støtte for mobilt hotspot, brorepeater, rekkeviddeforlenger, OpenVPN-klient (for VPN-tilkoblinger), 300 Mbps trådløst nettverk og 128 MB RAM inkludert.

Alternativt kan vi ta ut SIM-kortet fra flash-stasjonen og bruke den i ett Internett-såpe, dvs. modemer utformet for å operere direkte med data-SIM; de beste modemene å bruke er TP-Link TL-WR902ACThe Tenda 4G180 V3.0 Mobile Hotspot og D-Link DWR-932 Pocket Hotspot 4G LTE.

2) Tradisjonelt modem (USB-port eller SIM-spor)

Som et alternativ til det bærbare modemet kan vi alltid bruke en tradisjonelt modem eller ruterved hjelp av USB-porten på baksiden av tilkoblingsenheten.

Ved å koble USB Internett-pinnen til porten vil vi kunne dra nytte av en Sikkerhetskopier Internett-tilkobling når kabelnettverket er utilgjengeligslik at du alltid kan holde kontakten.

Åpenbart det aktuelle modemet må være kompatibelt med Internett-pinner og støtte tilkobling til Internett fra den; når nøkkelen er koblet til modemet, kobler du ganske enkelt nettbrettet eller smarttelefonen til Wi-Fi-nettverket generert av enheten for å kunne navigere ved hjelp av datatilbudet (hvis det ikke er andre telefonkabel- eller fiberforbindelser).

Det beste modemet med en USB-kontakt som er kompatibel med pinner erAVM FRITZ!Box 7530 International Modem Routerutstyrt med Fast Wireless AC+N 1266 Mbit/s, Internett-hastighet opptil 300 Mbit/s (FTTC eller ADSL), DECT Base, Media Server-støtte, utskriftsserverstøtte og side-USB-port hvor du kan koble til Internett-pinnene som er tilgjengelige i Italia .

Alternativt kan vi se i LTE-modem med SIM-spor inkludert, slik at du kan bruke datatilbudet uten å bruke Internett-pinnen; de beste modemene av denne typen er Tenda 4G03 Wi-Fi-ruter 4GThe HUAWEI B311-211- 4G-ruter og TP-Link TL-MR6400 4G-ruter.

3) Wi-Fi-hotspot for bærbar PC

Hvis vi har en bærbar PC med oss ​​koblet til Internett med Internett-pinnen, kan vi opprette et Wi-Fi-hotspot direkte fra Windows, for å dele Internett-tilkoblingen som er i bruk for øyeblikket.

For raskt å opprette hotspot-nettverket på vår PC med Windows 11 eller Windows 10, trykk ganske enkelt på tastene VINN+I for å åpne innstillingene, ta oss til menyen Nettverk og Internettåpne menyen Mobil hotspotvelg USB-pinnen som Internett-signalkilde og bruk Wi-Fi som tilgangspunkt og aktiver funksjonen.

For å lære mer kan vi lese vår guide om hvordan opprette en WiFi-hotspot på Windows-PC.

4) Wi-Fi-hotspot fra smarttelefon

Vi har en Android-telefon eller en gammel og ubrukt iPhone? I så fall kan vi gjør dem om til praktiske bærbare LTE-modemslik at du kan koble andre enheter til den og surfe på Internett ved hjelp av datanettverket og SIM-tilbudet som er satt inn i det.

Android

Hvis vi bruker en Android-smarttelefon, setter du bare inn SIM-kortet med datatilbudet i telefonen og åpner appen Innstillinger og ta den til menyen Personlig hotspot (eller i Hotspotsavhenger av telefonmodellen).

Fra skjermen som åpnes velger vi Personlig hotspot-oppsettskriv inn et valgfritt navn for nettverket og et passord for sikker tilgang, bekreft og aktiver hotspot ved å trykke på aktiveringsknappen ved siden av Personlig Wi-Fi-hotspot.

iPhone

Hvis vi har en iPhone i stedet, åpner vi appen Innstillingerla oss ta oss selv inn Personlig hotspot (eller i Mobiltelefon -> Personlig hotspot), velg et sikkert passord i feltet Wi-Fi passord så la oss aktivere stemmen Personlig hotspot. Nå vil vi kunne koble til hotspot med iPhone-navnet fra en hvilken som helst annen enhet med støtte for trådløse tilkoblinger.

For å lære mer om emnet, anbefaler vi å lese artikkelen vår om hvordan Bruk mobiltelefonen som Wifi-modem for å surfe på internett fra PC-en.

Konklusjoner

En Internett-pinne trenger ikke nødvendigvis å brukes på en bærbar PC, men vi kan utvide funksjonaliteten ved hjelp av en av metodene som er sett ovenfor, slik at vi kan dra nytte av vårt datatilbud for å koble til et nettbrett, mobiltelefon eller en hvilken som helst annen enhetselv når vi er borte fra hjemmet, reiser eller er på ferie.

Alternativt, når vi er på ferie, kan vi bruke en app for å finne de gratis Hotspot-nettverkene som er tilgjengelige i store byer, som vist i veiledningen på App for å finne gratis Wifi og gratis trådløse nettverk på kartet.

Hvis vi reiser til utlandet, er det god praksis å finne ut om roamingkostnader (hvis aktuelt), som angitt i vår artikkel om hvordan Spar penger med mobiltelefonen i utlandet utenfor Italia og på ferie.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up