Deaktiver automatisk programoppstart på Mac

Index
  1. 1) Fjern apper når du starter Mac-en
  2. 2) Hindre vinduer fra å åpnes igjen ved oppstart
  3. 3) Blokker apper med oppstartstillatelser
  4. 4) Lukk appvinduene ordentlig
  5. 5) Prøv å starte opp i sikker modus
  6. 6) App for å fjerne applikasjoner ved oppstart
    1. Konklusjoner

Hvordan administrere automatisk oppstart av applikasjoner og programmer på Mac og forbedre den generelle ytelsen

Hver gang du slår på Mac-en, kjører apper, men også tjenester og prosesser i bakgrunnen automatisk; blant disse kan det også være uønskede programmer som vi absolutt ikke ønsker å starte sammen med Mac.

Hvis disse appene er mange, øker Mac-ens oppstartstid og ytelsen reduseres. Ved å deaktivere programmer som er satt til å starte automatisk, kan du øke hastigheten på oppstart og oppstart av Mac-en og samtidig forbedre ytelsen betydelig.

I den følgende guiden vil vi vise deg Slik fjerner du programmer når du starter Mac-enved å bruke både metodene innebygd i systemet og apper som kan administrere Mac-oppstart, få Mac-en til å kjøre raskere.

Hvis vi fokuserer på apper, vil vi ha å gjøre med programmer som gjør mye mer enn bare å administrere oppstarten av Mac-en og som kan være svært fordelaktige å bruke på grunn av de mange optimaliserings- og vedlikeholdsfunksjonene de inkluderer.

LES OGSÅ -> Hvordan fikse Mac-en hvis den ikke starter eller slår seg på

1) Fjern apper når du starter Mac-en

For raskt å fjerne apper når Macen starter, trykk på ikonet for bitt eple øverst til venstre, trykk på elementet Systemvalgklikker vi på Brukere og gruppervelg Apple-brukerkontoen som brukes på Mac-en og trykk til slutt på fanen Logg inn elementer.

Hvis det er apper når Mac-en starter opp, kan vi fjerne dem ved å klikke på navnet på appene og trykke på "-"-knappen nederst.

2) Hindre vinduer fra å åpnes igjen ved oppstart

Når vi starter på nytt eller slår av Mac-en, må vi være oppmerksomme på ikke å sjekke varen Åpne vinduene på nytt ved neste påloggingellers vil systemet alltid åpne appene som er aktive frem til det tidspunktet igjen, og bremse oppstarten av Mac-en.

For å forhindre at systemet åpner appene som er åpnet så langt, trykker du på Mac-ikonet øverst til venstre, trykker opp Slå av eller Omstartfjerner vi haken fra varen Åpne vinduene på nytt ved neste pålogging og trykk til slutt på Slå av eller Omstart.

3) Blokker apper med oppstartstillatelser

Noen apper kan startes sammen med Mac-en din selv uten å etterlate noen spor på kortet Logg inn elementerakkurat som de kan gjenta seg selv om vi utfører en ren avslutning eller omstart på riktig måte (som vist i forrige kapittel).

I dette spesifikke tilfellet må vi åpne appen automatisk (direkte fra ikonet øverst til høyre eller ved å søke etter det i Launchpad) og sjekke innstillingene for å deaktiver oppstart med systemet eller forhindre at appen starter ved pålogging av alle brukere på Mac.

4) Lukk appvinduene ordentlig

For å unngå å ha for mange apper når du starter opp eller gjenoppretter Mac-tilstanden, når appene er ordentlig lukket, må den tilordnede prosessen stoppe.

For å gjøre dette, la oss ta turen Systemvalg -> Generelt og la oss heve stemmen Lukk vinduer når du avslutter en app. Fra nå av er det bare å høyreklikke på den aktive appen (i den nedre dokken) og trykke på Avslutt-elementet for å avslutte appen helt, og forhindre at den forstyrrer oppstarten av Mac-en.

5) Prøv å starte opp i sikker modus

Hvis autostart-appen er så tung at den hindrer Mac-en i å starte riktig, kan vi alltid prøve den Mac sikker modus; Denne modusen deaktiverer alle ikke-essensielle Mac-prosesser og forhindrer at apper starter (inkludert tvungne).

For å fortsette har vi to metoder, som varierer basert på typen prosessor som er installert:

  • Intel-prosessorer: vi starter Mac-en og trykker umiddelbart på knappen Store bokstaverhold den nede til du kommer til påloggingsskjermen.
  • Apple-prosessorer (M1 eller nyere): vi slår på Mac-en og fortsetter å holde nede strømknappen til vinduet for oppstartsalternativer vises, velg oppstartsdisken, hold nede knappen Store bokstaver og velg elementet Fortsett i sikker modus.

I denne modusen vil vi ikke finne noen autostartende apper, og dermed tillate oss å avinstallere de siste installerte appene eller fortsette med å fjerne apper fra kortet Logg inn elementer.

6) App for å fjerne applikasjoner ved oppstart

I tillegg til metodene som er integrert i Mac-en, kan vi bruke praktiske apper for å fjerne programmer ved oppstart, også nyttig for å holde Mac-en alltid rask.

1) CleanMyMac er et populært og veldig effektivt program for å rense Mac fra søppelfiler og optimalisere minnet, som også er flott for å beskytte Apple-datamaskinen mot skadelig programvare og uønskede filer. Bruker, CleanMyMac Dette er en av de beste oppstartslederne for Mac, da det er veldig enkelt å veilede deg gjennom oppstartsadministrasjon og optimalisere systemet ditt.

2) CCleaner du kan installere den på Mac-en i gratisversjonen for å rense foreldede og ubrukelige filer og midlertidige filer. CCleaner, veldig enkel å bruke, tilbyr en modul for å administrere oppstartselementer, der du kan deaktivere autostart-apper og forbedre responstidene til Mac-en din.

3) MacBooster er en one-stop Mac-vedlikeholdsløsning som løser alle ytelsesproblemer. Ved å bruke verktøyet kan du optimalisere disk, minne og administrere oppstartselementer. Videre lar den deg lukke de appene som tar opp for mange ressurser. MacBooster's Startup Manager viser alle de automatisk kjørende elementene på Mac-en og deaktiverer dem.

4) Oppstartsbehandling er en av få gratis apper for Mac som lar deg administrere automatisk oppstart av applikasjoner og programmer. Den kan installeres fra Apple Store og lar deg enkelt deaktivere uønskede elementer fra oppstart, unngå operativsystemkrasj og frigjøre plass. Startup Manager for Mac oppdager alle plugin-moduler og skript som kan være infisert og deaktiverer dem. Merk at dette verktøyet ikke viser noen Apple-applikasjoner, så alle elementene som er oppført er tredjeparter og kan deaktiveres uten frykt.

Konklusjoner

Med denne veiledningen vil vi kunne fjerne applikasjoner når du starter Macen i enhver situasjon, så det er best å alltid ha denne veiledningen tilgjengelig hvis vi har en Mac og tror at den om en stund kan bremse ned eller by på problemer pga. for mange autostartende apper.

For å lære mer kan vi lese guiden vår om hvordan få fart på MacOS og unngå nedganger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up