Endre bakgrunnen til Windows-oppstartsskjermen

Du kan endre PC-ens oppstartsskjerm, den som vises under den første innlastingen av Windows 10 eller Windows 11

Elskere av tilpasning kan tilpasse startskjermen til Windows 11 og Windows 10 direkte fra innstillingene, uten å måtte laste ned programmer av tvilsom opprinnelse og uten å kompromittere systemets integritet.

Endringene blir vanskeligere hvis vi vil endre Windows-oppstartsanimasjonen: i dette tilfellet kan vi bare aktivere UEFI-modus (som tilpasser animasjonen basert på produsenten) eller, hvis vi bruker Windows 7, laste ned spesifikke programmer for tilpasning.

I den følgende guiden vil vi vise deg begge Hvordan endre bakgrunnen til Windows-oppstartsskjermen være som tilpasse oppstartsanimasjon så langt som mulig. Endringer basert på Windows-innstillinger er trygge, men vi inviterer deg til å være forsiktig når vi endrer UEFI eller installerer nye programmer for å modifisere systemet kraftig: risikoen for feil og krasjer er høy, det er bedre å fortsette med forsiktighet.

LES OGSÅ -> Programmer for å endre alt i Windows

1) Endre oppstartsskjermen på Windows 11 og Windows 10

For å tilpasse Oppstartsskjerm på Windows 11 og Windows 10 vi høyreklikker på Start-menyen, trykk på Innstillinger og la oss komme inn i menyen Tilpasning. I den nye skjermen trykker vi på menyen Låseskjerm og ved siden av stemmen Tilpass låseskjermenvelger vi hvilket innhold som skal vises:

 • Utvalgt innhold i Windows: systemet vil automatisk hente de vakreste bildene fra Bing-søkemotoren for å tilpasse bakgrunnen.
 • Bilde: lar deg velge bildet som skal brukes for Windows-oppstartsskjermen.
 • Presentasjon: lar deg velge en serie bilder som skal vises med jevne mellomrom som nye splash-skjermer.

Vi velger metoden vi foretrekker, slik at vi kan tilpasse Windows-oppstart etter vår smak. Hvis vi kun vil vise ett bilde, velg det aktuelle elementet, velg et av de forhåndsdefinerte bildene eller trykk alternativt på Bla gjennom bilder for å velge et nytt bilde.

Samme prosedyre kan også gjøres for stemmen Presentasjonmed den forskjellen at her må vi velge hvilken mappe som skal brukes for startskjermen (ved å trykke på knappen Bla gjennom).

2) Rediger UEFI-animasjon

Hvis vi er på en PC med UEFI-systemet er aktivt vi vil ha en tilpasset oppstartsanimasjon: i de fleste tilfeller vil logoen til produsenten av den bærbare datamaskinen eller hovedkort vises.

På Windows 10 kan du endre UEFI-animasjonen ved å slå den av Sikker oppstart, som også vist i den anbefalte veiledningen ovenfor; etter å ha endret dette alternativet starter vi Windows og laster ned gratisverktøyet HackBGRT. Når den er lastet ned, starter vi filen setup.exetrykker vi på knappen DE på tastaturet og vent til Notepad starter, hvor vi finner konfigurasjonsparametrene for den nye skjermoppstarten (jeg har ikke prøvd det direkte, så jeg fraskriver meg ethvert ansvar for problemer).

Vanligvis er det ikke nødvendig å endre noe, så bare trykk på X øverst til høyre og lagre filen når du blir bedt om å fortsette; i denne fasen vil vi se Malingsprogramhvorfra vi må opprette eller laste inn vår nye påloggingsskjerm.

Hvis vi allerede har lastet ned den nye skjermen, drar du den inn i Paint-vinduet, og trykker deretter X øverst til høyre for å lukke og lagre endringene. Vi minner deg om at for at skjermoppstart skal fungere, må vi sørge for at filen opprettet med Paint er i formatet 24 bit BMP.

Verktøyet vil endre oppstartsskjermen til den valgte; endringer i EFI-oppstartsfiler er dessverre ikke permanente og en enkel Windows-oppdatering er nok for å se standardskjermen gå tilbake.

For å bremse prosessen kan vi alltid utsette oppdateringene som vist i vår guide på hvordan forsinke Windows 10-oppdateringen.

3) Aktiver den nye Windows 11 UEFI-animasjonen

L'siste versjon av Windows 11 bringer med seg en nyhet innen UEFI-animasjon: i stedet for de roterende prikkene vil vi ha en roterende sirkellinje.

Hvis vi allerede har oppdatert til den nyeste versjonen av Windows 11, men vi ikke ser noen endringer i UEFI-animasjonen, kan vi tvinge den ved å trykke på tastene VINN+R på tastaturet, skriver regedit og tar oss til følgende bane i systemregisteret:

Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control

Vi høyreklikker i en tom del av høyre skjerm og trykker opp Ny -> DWORD-verdi (32-bit)slik at vi kan skape stemmen BootControl; på slutten av opprettelsen trykker vi på det nye elementet og setter det til 1.

La oss nå gjenta de samme trinnene for å opprette den nye oppføringen BootProgressAnimationpass på å også sette den til 1. Etter å ha opprettet denne andre oppføringen, lukker du registerredigeringsvinduet og starter PC-en på nytt for at endringene skal tre i kraft.

4) Endre animasjon og oppstartsskjerm på Windows 7

Hvis vi bruker Windows 7 som operativsystem, kan vi endre oppstartsskjermen mye enklere å bruke Windows 7 Boot Updater som kan lastes ned gratis fra nedlastingslenken på utviklerens side.

Applikasjonen er tilgjengelig på italiensk og krever ikke installasjon, så du kan umiddelbart starte Win7Bootupdater-filen for å starte den. Det krever at det finnes på datamaskinen .Net Fremawork 4.0..

Ved oppstart vil du se en forhåndsvisning av datamaskinens gjeldende oppstartsanimasjon, med Windows-logoen som lyser og blinker. Den første animasjonen er delt inn i to deler: en med animasjonen og den andre med løkken som fortsetter til Windows starter og viser skrivebordet eller påloggingsskjermen for pålogging. Fra venstremenyen er det mulig endre bakgrunnsfargen med en annen farge enn standard sort.

Nedenfor kan du endre de to meldingenede som vises under Windows-logoen: "Starter Windows"Og"Microsoft Corporation".
De kan fjernes eller endres etter ønske og kan også flyttes opp eller ned og forstørres.

Øverst, under ordet animasjon, er det en rullegardinmeny der du kan velge om, i stedet for standardanimasjonen, vil du sette et annet bakgrunnsbilde.
Bildet må være av typen Punktgrafikk (BMP) derfor må ethvert bilde konverteres til BMP med et hvilket som helst bilderedigeringsprogram som f.eks Irfanview.

Men siden det statiske bildet ville være bortkastet, kan det gjøres i stedet Last ned et støvelskinn allerede gjort, noe som opprettholder animasjonen.

For å bruke endringen med Windows 7 Boot Updateretter å ha lastet ned og trukket ut hudpakken (bruk 7zip for å trekke ut arkivene som er lastet ned fra DeviantArt), må du gå til toppmenyen "Fil", klikk på"Last Boot Skin" og velg deretter filen som slutter på .bs7 filtypen.

For eksempel, for å bruke Windows 95-skallet, velg filen windows 95 for windows 7.bs7.
Før du gjør endringen, kan du forhåndsvise den ved å trykke på knappen til høyre "Spille"eller på"Skjerm" for å se den i fullskjerm.

For å bruke endringen av oppstartsskjermen, trykk Søke om og vent på at systemfiler som winload.exe, bootres.dll og andre skal endres. I tillegg til å starte datamaskinen, kan du også endre bakgrunnen til Fortsett-bildet, det vil si oppvåkningen av datamaskinen etter suspensjon eller dvale.

Hvordan laste ned nye bakgrunnsbilder og animasjoner

Flere originale bakgrunnsbilder for Windows 7 kan bli funnet på Internett, som de som er synlige nedenfor:

For eksempel er en original måte å tilpasse datamaskinens oppstart ved å plassere oppstartsskjermen til gamle Windows. På siden til en DeviantArt bruker du kan laste ned en pakke som inkluderer alle 12 Windows: (Windows 1.0, Windows 2.0, Windows 3.0, Windows 3.1, Windows 3.11 Workgroups, Windows 4.0, Windows 95, Windows 98, Windows 2000, Windows 2000 Server Family, Windows Millenium Edition , Windows XP).

Andre Interessante oppstartsskjermer kan lastes ned på DevianArtbare åpne den ønskede oppstartsanimasjonen og kopier den til Paint (for UEFI-verktøyet) eller til standard redigeringsverktøy (for BIOS eller Legacy-systemer) for å se den vises neste gang du starter datamaskinen.

Konklusjoner

Ved å lese denne veiledningen nøye vil vi kunne legg til et snev av personlighet til oppstarten av datamaskinen, slik at du kan skille den fra alle de andre.

For lette endringer vil det være nok å bruke et nytt bilde eller bilde på Windows-oppstartsskjermen, mens for mer tunge endringer må vi fungere som UEFI eller bruke en gammel versjon av Microsoft-operativsystemet.

For mer informasjon kan vi lese våre guider på visuelle effekter og grafikkmodifikasjoner Windows kom igjen hvordan endre eller deaktivere oppstartslyder i Windows 11 og 10.

Index
 1. 1) Endre oppstartsskjermen på Windows 11 og Windows 10
 2. 2) Rediger UEFI-animasjon
 3. 3) Aktiver den nye Windows 11 UEFI-animasjonen
 4. 4) Endre animasjon og oppstartsskjerm på Windows 7
  1. Hvordan laste ned nye bakgrunnsbilder og animasjoner
  2. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up