Hvordan administrere et budsjett på Microsoft Excel

Index
 1. Bruk Excel-budsjettmaler
 2. Bruk budsjettmaler tilgjengelig på nettet
 3. Lag et budsjett i Excel fra bunnen av
  1. Konklusjoner

Med Excel kan vi holde bedriftens eller familiens budsjett under kontroll med ferdige ark og maler, tilbudt av Microsoft eller nedlastbare online.

Microsoft Excel er spesielt godt egnet til å administrere ditt personlige budsjett, for hele familien eller for kontoret. Hvis vi allerede bruker Microsoft Excel, kan vi enkelt lage et budsjett ved å bruke en mal fra Microsoft selv, ved å bruke malene som er tilgjengelige på nettet eller lage en fra bunnen av.

I den følgende guiden vil vi derfor vise deg hvordan administrere et budsjett på Microsoft Excelfor alltid å holde månedlige utgifter under kontroll, få tilbakemelding på pengene vi har spart og på månedlig inntekt (som lønn eller bankoverføringer).

Bruk Excel-budsjettmaler

For enkelt å administrere et budsjett på Excel kan vi stole på malene levert direkte av Microsoft og integrert i siste versjoner av Office.

For å bruke disse malene åpner vi Start-menyen (på Windows) eller Launchpad (på Mac), ser etter Microsoft Excel-applikasjonen og på skjermen Nybruker vi søkefeltet Søk etter modeller på nettet å søke Budsjett; vi vil se en rekke svært nyttige Excel-maler for å lage personlige budsjetter, personlige budsjetter og forretningsbudsjetter.

De beste malene å se etter i Microsoft Excel er:

 • Personlig månedlig budsjett
 • Enkelt månedsbudsjett
 • Månedsbudsjett for familien
 • Utgiftsskjema for små bedrifter
 • Bedriftsbudsjett
 • Månedlig forretningsbudsjett
 • Budsjett for universiteter
 • Kostnader ved å starte en legepraksis
 • Arrangementsbudsjett
 • Planlegging av feriebudsjett

For hvert av disse budsjettene er ulike modeller og stiler tilgjengelige, det er opp til oss å velge den som passer våre behov. For å laste ned en av malene som er nevnt, kopier den og sett den inn i Excel-søkemotoren; etter å ha valgt budsjettmodellen trykker vi på knappen Skape i forhåndsvisningen, vent til malen skal lastes ned og endre den i Excel.

Bruk budsjettmaler tilgjengelig på nettet

I tillegg til malene som er tilgjengelige i Excel, kan vi bruke noen online budsjettmalerlett redigerbar på hvilken som helst datamaskin der Microsoft Excel eller LibreOffice (åpen kildekode-alternativet til Office og dets programmer).

De beste malene å laste ned online er:

 • Budsjett for pensjons- og alderspensjonsfond: utmerket for beregning av pensjon, innskudd og når tilleggspensjonskassen vil være stor.
 • Familiebudsjett: ideell for å administrere familiebudsjettet hver måned.
 • Detaljert budsjett: veldig stort familiebudsjett, fullt av utgifts- og inntektsposter og egnet for de som har eiendeler å forvalte.
 • Budsjett for julegaver: passende modell for de som skal gi mange julegaver og skal dele utgiftene mellom alle gavene.
 • Budsjett for renovering/renoveringsarbeider: utmerket for de som trenger å pusse opp hjemmet sitt og pusse opp leiligheten.
 • Personlig budsjett: modell utviklet for å håndtere personlige utgifter, komplett med oppsummeringsark og kakediagram over inntekter og utgifter.
 • Prosjektbudsjett: denne modellen er designet for de som skal gjennomføre et prosjekt, for eksempel å åpne et nytt selskap eller en ny medisinsk praksis.

For å laste ned andre Excel-budsjettmaler kan vi bruke nettstedet Smartsheetden beste i kategorien gitt hva den presenterer regneark oversatt til italiensk.

Hvis engelsk språk ikke er et problem kan vi fylle ut budsjett på forhåndskompilerte maler på engelsklaster dem ned fra nettsteder som Regneark123 Og HubSpot.

Lag et budsjett i Excel fra bunnen av

For mer erfarne brukere er det også mulig å lage en budsjett fra bunnen av, ved å bruke verktøyene gjort tilgjengelig av Excel og dedikerer bare noen få minutter tid. For å starte, la oss åpne Excel, denne gangen trykker du på Tom arbeidsbok og la oss begynne å lage kategorier Kom inn og Kom deg utumiddelbart inn i Kom inn på toppen (som vanligvis er faste eller kommer fra stabile verk, med et nøyaktig tildelt antall linjer) og under dem Kom deg ut (som kan være forskjellige, så de må dra nytte av alle de andre Excel-radene).

Etter å ha lagt til de to budsjettkategoriene skriver vi inn årets måneder ved å skrive januar i felten B1 og suksessivt dra for å generere alle månedene; vi vil ende opp med et regneark som ligner veldig på det som er synlig nedenfor. Nå er det bare å velge alle cellene som er involvert i budsjettet, trykk på øverst sett inn og trykk til slutt på Bord.

Hvis vi trenger å legge til nye linjer, er det bare å plassere oss på Totale inntekter Og Totale utgangerhøyreklikk og velg Sett inn -> Tabellrader over. Etter denne forberedelsen begynner vi å sette inn data i tabellen, passe på å konvertere dem til valuta ved å velge de utfylte kolonnene, trykke Hjem øverst og trykke på ikonet Regnskapsnummerformat (åpner feltet Regnskap i seksjonen Tall).

For å få samlede inntekter og utgifter for januar vi velger de utfylte feltene og setter inn "=B3+B4" i felten Totale inntekter og "=B8+B9+B10+B11+B12+B13" i felten Totale utganger for å få summene. I den navngitte raden Forskjell (opprettes umiddelbart etterpå Totale utganger) i stedet sett inn "=B5-B14" for å få differansen i januarbudsjettet: kommer det ut positivt har vi spart noe, kommer det ut 0 har vi brukt hele budsjettet mens hvis det kommer negativt resultat har vi oppnådd tap.

Konklusjoner

Å alltid holde styr på budsjettet vil tillate oss å forstå måned for måned når vi har spart og vil også tillate oss å få et utmerket budsjett for utgiftene til et nytt prosjekt, finne ut på forhånd når vi vil bruke på slutten og når det koste deg fra det første prosjektet.

For budsjetter vi kan bruke både budsjettmalene på denne siden og lage din egen budsjetttabell starter fra et tomt regneark og bruker elementære operasjoner for å fylle hvert felt med inntekter og utgifter.

For å lære mer kan vi lese våre flyguider gratis økonomistyring, penger, budsjett og personlige investeringsprogrammer og kl beste apper for å administrere penger og personlige utgifter (Android og iPhone).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up