Ikke nok plass på Android-telefon: hvordan gjenopprette

Index
 1. 1) Integrert rengjøringssystem
 2. 2) Bruk Google Files
 3. 3) Frigjør plass manuelt
 4. 4) Andre apper for å rense systemet
  1. CCleaner
  2. Norton Clean
  3. Junk Clean Master
 5. 5) Forhindr "ikke nok plass på Android"-meldingen
  1. Flytt bilder og videoer
  2. Flytt apper
  3. Flytt systemapper til microSD
  4. Konklusjoner

Se hvordan du gjenoppretter plass på internminnet hvis smarttelefonen sier at den ikke har nok plass til å installere nye applikasjoner

Når du bruker en Android-telefon, kan det hende at vi mottar advarselen "ikke nok plass" når vi prøver å installere nye applikasjoner eller når vi laster ned en ny video fra WhatsApp eller et nettsted. Hvis vi ser advarselen vises, ikke få panikk: alt kan løses og ofte mye mer smertefritt enn du tror!

I denne guiden har vi samlet alle de enkle metodene du kan bruke for å løse problemet Ikke nok plassproblem på Androidslik at du kan fortsette å bruke telefonen og installere den ettertraktede appen eller stort multimedieinnhold uten problemer.

LES OGSÅ: Frigjør Android-plass på internminnet og SD-kortet

1) Integrert rengjøringssystem

På mange Android-telefoner er det en integrert rengjøringssystemi stand til å rense automatisk uten å installere noen annen app.

På Xiaomi-smarttelefoner, for eksempel, kan vi dra nytte av denne renseren ved å åpne appen Sikkerhet og klikk på menyen Renere og fortsett å skanne systemet for ubrukelige filer. På telefoner fra andre produsenter kan det vises som en dedikert systemapp eller som et element å nå i menyen Hukommelse, Internt minne eller Oppbevaringsplass.

Ved å starte renseren vil vi eliminere de fleste overflødige og slettbare filene uten risiko, og oppnå en svært høy minnegjenoppretting (spesielt hvis vi ikke har renset på lenge). På slutten av rengjøringen vil vi kunne få andre nyttige alternativer for å rengjøre telefonen, for å gjenopprette mer plass okkupert av filer av forskjellig natur.

Alltid fra Xiaomi-renseren kan vi også starte Facebook renereThe WhatsApp-rens og systemet Dyp rengjøringsom kan fikse utilstrekkelig plass på Android i de fleste scenarier.

2) Bruk Google Files

Den beste appen for å frigjøre plass på Android er uten tvil Google filertilgjengelig gratis.

Ved å installere denne appen får vi et gratis og effektivt verktøy for å overvåke internminnet og microSD-kortet på smarttelefonen vår, slik at vi raskt kan slette ubrukelige filer, dupliserte filer eller en hvilken som helst fil av betydelig størrelse som opptar minnet til smarttelefonen vår.

Når appen er åpen, trykker du bare nederst til venstre Rydde opp og dra nytte av kategoriene på skjermen for å slette memer, duplisere bilder, skjermbilder og mye mer. For å utføre en enda dypere skanning, trykk på pilen øverst til høyre (ved siden av det brukte mellomromstasten) og skann de ulike kategoriene av filer, slik at du kan søke etter de største filene.

I tillegg til å være en renere, kan denne appen brukes som en gyldig filbehandler, slik at du alltid kan bla gjennom mediemappene og appmappene på enheten din. For å lære mer kan vi lese vår guide på Google Files for å frigjøre plass, administrere filer og sende dem (Android).

3) Frigjør plass manuelt

Hvis vi ikke vil bruke noen app eller intern rengjøring, kan vi alltid start manuell rengjøring av de største filene direkte fra telefonens innstillingsmeny.

For å fortsette, la oss gå til appen Innstillinger og i seksjonen Hukommelse (Internt minne eller Oppbevaringsplass), la oss sjekke hva som tar så mye plass at det metter alt internminnet.

Basert på modellen vi har, bør vi kunne åpne individuelle oppføringer på lagringsplassen, for å slette hurtigbufrede data, overflødige apper eller større filer lagret i systemmapper (for eksempel gamle filer 'oppdatering).

Når problemet er identifisert, kan vi fortsette fra samme skjermbilde eller ved å åpne banen Innstillinger -> Apper (for å slette unødvendige apper) eller appen Galleri (for å slette bilder og videoer som tar mer plass).

Ved å gjøre dette vil vi eliminere de fleste minneproblemene på smarttelefonen vår uten å installere en rengjøringsapp (husk at det ofte er så lite plass at vi ikke engang kan fortsette med disse appene, vi må nødvendigvis bruke manuell rengjøring!).

4) Andre apper for å rense systemet

Hvis smarttelefonen vår ikke har et integrert rengjøringssystem eller Google Files ikke har tilfredsstilt oss, kan vi bruke en av appene som anbefales nedenfor for å kunne gjenopprette plass på hvilken som helst Android-telefon, uavhengig av modell eller produsent.

CCleaner

Hvis vi derimot ønsker å opprettholde kontinuitet mellom PC og smarttelefon, kan vi installere appen CCleanermobilversjonen av den mest populære datamaskinrenseren.

Akkurat som på en datamaskin, er appen i stand til å analysere internminnet og eventuell tilstedeværende microSD, og ​​viser som et endelig resultat alle filene, mappene og optimaliseringene vi kan gjøre på telefonen for å øke hastigheten og løse utilstrekkelig plass på Android.

Norton Clean

En annen app du ikke bør gå glipp av er Norton Cleantilgjengelig gratis for alle Android-telefoner.

Den berømte antivirusprodusenten har gitt oss en app med et behagelig utseende, i tillegg til at den er veldig enkel å bruke: bare start den og vent på skanneresultatene, slik at du kan rydde opp i uønskede filer, frigjøre minne fra større filer og eliminere system- og appbuffer når behovet oppstår.

Junk Clean Master

En annen veldig kjent app for rengjøring av Android-systemet er Ren mestertilgjengelig gratis.

Hovedfunksjonen til denne appen er at den er veldig enkel å bruke: bare ett klikk er nok til å starte standardrengjøringen (som sletter mange ubrukelige filer) og optimaliseringen av systemet, for å frigjøre RAM-minnet og CPU-en. fra uønskede prosesser mer nødvendig (men på en helt annen måte enn oppgavemordere, som som vi vet er totalt ubrukelige).

Andre apper som ligner på de som er synlige ovenfor, kan sees i vår artikkel om App for å rense Android fra ubrukelige filer som tar opp plass.

5) Forhindr "ikke nok plass på Android"-meldingen

Hvis vi vil unngå at meldingen "tilstrekkelig plass på Android" vises ofte, er det bare å følge noen enkle forslag som kan brukes på enhver smarttelefon med den grønne robotens operativsystem.

Flytt bilder og videoer

Først må vi flytte multimediefilene våre (bilder og videoer) til skyen, slik at vi kan slette dem fra internminnet og frigjøre plass. En flott app å bruke til formålet er Google Fototilgjengelig gratis på alle Android-enheter.

Med denne appen startet og konfigurert vil vi kunne ta ubegrensede sikkerhetskopier av alle bildene våre og også lagre videoer (bildet med kameraer eller lastet ned fra sosiale medier eller meldingsapper) på plassen som er tilgjengelig på Google Disk. Appen lar deg også slette bilder og videoer som allerede er lagret på nettet, for å umiddelbart gjenopprette plassen.

For å lære mer om bruk av Google Foto, inviterer vi deg til å lese veiledningene våre Google Foto med ubegrenset sikkerhetskopiering fra Android, iPhone og PC Og Slik bruker du Google Foto og alle dens automatiske og manuelle funksjoner.

Flytt apper

Når multimediefilene er sortert, må vi fortsette flytte applikasjoner fra internminne til microSD-minne (hvis tilstede). Den manuelle metoden innebærer å åpne banen Innstillinger -> Apperbla gjennom de ulike listene, åpne større applikasjoner og sjekk om knappen for å flytte apper til ekstern lagring er tilgjengelig.

Alternativt kan vi bruke applikasjonen AppMgr IIIdesignet spesielt for å flytte apper fra en lagring til en annen.

Flytt systemapper til microSD

Dessverre vil du legge merke til at mange apper ikke kan flyttes og at noen av de flyttbare øker størrelsen på internminnet med bruk og over tid. Det ideelle, i tilfelle dette problemet med utilstrekkelig hukommelse oppstår ofte, er låse opp rotfestet Android-telefon og installer en app som Link2SD.

Denne applikasjonen "lurer" systemet og lager symbolske lenker ved å flytte applikasjonsmappene, noe som får systemet til å tro at de fortsatt er tilstede i internminnet mens de i virkeligheten er tilstede på microSD (som derfor vil bli det virkelige minnet til alle installerte apper).

For å lære mer kan vi lese vår guide på hvordan flytte Android-apper til SD-kort.

Konklusjoner

Som vi har sett kan vi Løs raskt problem med lite plass på Androidved å bruke begge metodene som allerede er tilgjengelige på systemet vårt og installere ulike apper for å rense og flytte filene og appene våre.

Hvis problemet med utilstrekkelig plass på Android-enheten din oppstår når det er ledig plass og vi installerer nye apper, anbefaler vi at du leser veiledningen vår om hvordan fikse Google Play Store-feil.

Hvis vi derimot ønsket å flytte bildene og videoene til datamaskinen vår, anbefaler vi å lese artikkelen vår om hvordan Overfør bilder og videoer fra Android til PC.

Fortsatt om temaet utilstrekkelig hukommelse kan vi lese vår dybdeanalyse om hvordan Overlev med Android med fullt internminne eller tom for plass på mobilen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up