Hvordan blokkere uønskede applikasjoner på PC

Er vi redde for at en uønsket app kan installeres på PC-en uten vårt samtykke? La oss se hvordan du bruker Windows Security til å blokkere apper

Windows 11 har introdusert en interessant innovasjon for å beskytte datamaskiner utsatt for apper og nedlastinger av nye applikasjoner: vi snakker om Intelligent appkontrollen avansert beskyttelse som vil beskytte datamaskinen din mot uklarerte apper eller mistenkelige applikasjoner som kan hemme den normale funksjonen til PC-en din.

Denne funksjonen er integrert med Windows 11 22H2 og den har en stor begrensning: det kan bare aktiveres ved å installere Windows på nytt.

La oss se sammen hvordan blokkere mistenkelige eller uønskede applikasjoner på PC og hvordan du aktiverer Smart App Control på en hvilken som helst oppdatert Windows 11-arbeidsstasjon.

1) Slå på Smart App Control

Hvis vi bare startet opp Windows 11 22H2 med ren installasjon vi kan raskt aktivere funksjonen Intelligent appkontroll ved å åpne Start-menyen og søke Windows-sikkerhetåpne menyen App- og nettleserkontrollved å trykke på elementet Smart App Control-innstillinger og sett funksjonen til evaluering.

Ved å gjøre dette vil vi overlate avgjørelsen til Windows om vi skal beholde denne funksjonen aktiv eller ikke: hvis vi under læring laster ned mange upålitelige eller usignerte apper, funksjonen aktiveres automatisk; ellers vil den bli deaktivert for alltid (vi vil ikke kunne aktivere den på nytt senere med mindre ved å gjenopprette Windows).

Hvis vi allerede vet at vi må laste ned mange mistenkelige filer, kan vi også velge å aktivere funksjonen umiddelbart ved å trykke på elementet Aktivert; brukeropplevelsen med Windows vil endre seg dramatiskgitt at mange apper ikke lenger kan lastes ned eller installeres hvis de ikke er klarert av Microsoft.

2) Tving Smart App Control til å starte

Hvis vi allerede har hatt Windows 11 aktiv i mange måneder eller år på datamaskinen vår funksjonen Smart App Control vil bli slått av (selv om vi oppdaterer til Windows 11 22H2) og det er ikke mulig å aktivere det før PC-en er fullstendig tilbakestilt.

Trykk på for å tvinge funksjonen til å starte VINN+I på tastaturet, la oss gå på banen System -> Gjenopprettingklikk på knappen Tilbakestill PC-envelger vi stemmen Behold filene mine (for å bevare personlige filer), velger vi skygjenoppretting og fortsetter med installerer Windows 11 på nytt.

Ved første start av det gjenopprettede systemet, la oss gå tilbake til Windows Security-appen og følge instruksjonene i det første kapittelet i veiledningen, for å kunne velge om du vil aktivere Smart App Control eller ikke eller la systemet selv vurdere det beste valget for vår PC.

Å gjenopprette Windows er også den eneste løsningen for å kunne reaktivere stemmen hvis vi tidligere har valgt å deaktivere den manuelt eller hvis systemet har valgt å deaktivere den for oss: det er bedre å tenke nøye gjennom før du fortsetter, gitt at vi fortsatt må installere alle appene vi bruker daglig på Windows 11 ( i tillegg til å måtte vente minst en halvtime før for å kunne gjenbruke datamaskinen på grunn av gjenoppretting).

3) Alternativer til Smart App Control

Hvis Smart App Control-styringssystemet er for restriktivt for vår smak og vi ikke ønsker å tilbakestille hver gang vi kan unngå å bruke det og oppnå et lignende beskyttelsesnivå tvinge installasjonen av bare apper som er tilgjengelige på Microsoft Storefor å være sikker på å kun bruke pålitelige og kontrollerte apper.

For å fortsette i denne retningen, trykk igjen VINN+I på tastaturet åpner vi menyen Appklikk på elementet Avanserte innstillinger for apper og angi alternativet Kun Microsoft Store (anbefalt) i rullegardinmenyen som vises ved siden av elementet Velg hvor du vil laste ned apper fra.

Ved å gjøre det får vi umiddelbart et beskyttelsessystem som ligner på Intelligent App Control, men uten å måtte installere hele systemet på nytt. Med denne metoden trenger vi ikke lenger å bruke .exe-filer og klassiske installasjonsprogrammer for å legge til programmer til Windows, men vi må utelukkende stole på Microsoft Store, som også vist i vår veiledning om hvordan du bruker Microsoft Store i Windows 11.

Konklusjoner

Funksjonen Smart App Control legger til et ekstra lag med sikkerhet for PC-er som er spesielt utsatt for trusler (offentlige datamaskiner, delte arbeidsstasjoner, datamaskiner overlatt til nybegynnere), men kan innebære en forverring av brukeropplevelsen vi er vant til på Windowssamt kreve en fullstendig systemgjenoppretting for å kunne starte den på allerede testede datamaskiner.

Vårt råd er ikke å aktivere det hvis vi allerede har brukt Windows 11 i minst to måneder: hvis vi virkelig frykter for sikkerheten vår, laster vi bare ned apper fra Microsoft Store og kombinerer Windows-antiviruset med en Effektiv skadevarekontroll som Malwarebytes.

For å effektivt øke sikkerheten til Windows 11 og gjøre den motstandsdyktig selv mot den fryktede løsepengevaren anbefaler vi at du leser artiklene våre om hvordan øke Microsoft Defender-beskyttelsen.

Men hvis du oppdager problemer med å bruke Microsoft Store riktig, foreslår vi at du leser veiledningen Løsninger hvis Windows Store-apper ikke fungerer.

Index
  1. 1) Slå på Smart App Control
  2. 2) Tving Smart App Control til å starte
  3. 3) Alternativer til Smart App Control
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up