Hvordan gå fra Windows 7 til Windows 11

Ønsker vi å gå fra Windows 7 til Windows 11 uten å støte på problemer? La oss se hvordan du kan overvinne alle hindringene ved versjonsskiftet.

Windows 7 er et operativsystem som fortsatt finnes blant gamle datamaskiner, til tross for at Microsoft har avviklet støtte fra 14. januar 2020 (ingen oppdateringer utgis lenger, ikke engang sikkerhetsoppdateringer).

Selv moderne nettlesere (så vel som mange andre programmer som brukes på PC-en) har sluttet å støtte dette operativsystemet, og vi anbefaler på det sterkeste at du oppgrader til en nyere versjon for å unngå cyberangrep og virusinfeksjoner.

Hvis datamaskinen vår fortsatt er god og fungerer veldig bra, kan det være en god idé gå fra Windows 7 til Windows 11og omgår også begrensningene Microsoft har pålagt for å kjøre det nyeste operativsystemet.

I den følgende guiden vil vi vise deg hvordan oppgradere fra Windows 7 til Windows 11veileder deg trinn for trinn for å forberede systemet for en så stor oppdatering.

1) Minimumskrav for Windows 11

Selv om Windows 11 er et generelt lett system (selv om det ikke er som Windows 7), for å utføre denne oppdateringen må du ha en stasjonær eller bærbar datamaskin utstyrt med:

 • Dual core prosessor eller bedre
 • Minst 4 GB RAM
 • Minst 100 GB diskplass
 • SSD-type hoveddisk
 • Wi-Fi eller Ethernet-tilkobling

Disse kravene er stort sett nødvendige for opprettholde god ytelse på Windows 11uten å få oss til å angre på Windows 7. De andre begrensningene til Windows 11 kan enkelt omgås, med tanke på at en datamaskin født med Windows 7 neppe vil ha TPM 2.0, sikker oppstart og aktiv GPT-partisjonering.

Hvis datamaskinen du vil oppdatere ikke har en SSD eller har mindre enn 4 GB RAM, anbefaler vi at du leser våre guider om hvordan legge til RAM på bærbar PC og bytte SSD-disk og på beste SSD-disker for PC.

2) Forbered spesiell Windows 11 ISO

Der Windows 11 ISO utgitt av Microsoft tillater deg ikke å oppdatere Windows 7-systemet hvis minimumskravene ikke er til stede.

For å bestå alle kontrollene foreslår vi deg lage en minimal Windows 11 ISO ved hjelp av verktøyet liten11byggerdesignet for å fungere med den offisielle Windows 11 ISO ved å fjerne alle overflødige komponenter og dermed lage en spesiell versjon som passer for oppdater gamle arbeidsstasjoner med Windows 7.

For å fortsette laster vi ned Windows 11 ISO fra nettstedet som er sett i begynnelsen av kapittelet og installerer Daemon Tools Lite for å administrere ISO-bilder også på Windows 7, dobbeltklikker vi på den nedlastede ISO-bildefilen, og så snart den er praktisk talt montert på datamaskinen (vi kan se ISO-en montert som en disk fra Start -> Datamaskin) følg instruksjonene i veiledningen ovenfor til punkt og prikke hvordan du bruker tiny11builderslik at du kan generere en navnemodifisert ISO-fil tiny11.iso.

Når du oppretter det spesielle ISO-bildet, sørg for at du bruker en versjon av Windows 11 som er kompatibel med versjonen av Windows 7 som allerede er i bruk: hvis du har Windows 7 Ultimate eller Professional, lag en ISO av Windows 11 Pro; hvis vi i stedet har Windows 7 Home Edition, bruker vi Windows 11 Home som bilde.

La oss ikke glemme arkitektonisk forskjell mellom 32-biters Windows og 64-biters Windows: for å fullføre prosedyrene beskrevet, la oss sørge for at vi har Windows 7 64-bit.

2) Oppgrader til Windows 11 via Windows 10

Den mest komplekse prosedyren innebærer å installere først Windows 10 og først senere installer Windows 11.

For å fortsette oppdaterer vi umiddelbart Windows 7 ved hjelp av Windows 10-oppdateringsassistenten, tilgjengelig fra Microsoft offisielle nettsted (bare trykk på Oppdater nå); selv- Oppdater nå ikke tilgjengelig La oss laste ned Windows 10 ISOdobbeltklikk på ISO (med Daemon Tools installert burde dette ikke være noe problem), trykk på Etter deg og vi avventer søket etter manglende oppdateringer.

Hvis PC-en vår allerede er klar, kan vi bytte til Windows 10 ved å godta lisensvilkårene ved å klikke på Behold dine personlige filer og apperved å klikke på Etter deg og, etter en rekke kontroller, trykke på Installere i sammendragsvinduet.

Etter å ha trykket på den angitte knappen, gjenstår det bare å vente på at operasjonen er ferdig (det kan ta litt tid, også avhengig av ytelsen til datamaskinen vår).

Etter noen omstarter vi vil ha Windows 7 oppdatert til Windows 10. Fra Windows 10 kan vi oppgradere til Windows 11 hvis vi har de rette kravene; hvis vi ikke har kravene, må vi tvinge frem operasjonen omgå Microsoft-kontroller.

Hvis vi har gjort alt riktig, vil vi kunne oppgradere fra Windows 10 til Windows 11 også opprettholde den originale lisensen importert fra Windows 7konvertert til digital under forrige Windows 10-oppgradering.

3) Oppgrader til Windows 11 direkte

For å gå fra Windows 7 til Windows 11 uten å bytte fra Windows 10 (som tar mye tid og ikke er garantert) lager vi en oppstartbar USB-pinne ved å bruke filen tiny11.iso (opprettet i første kapittel av veiledningen), koble pinnen til PC-en, start den på nytt og la oss endre oppstartsrekkefølgen for å starte direkte fra USB-pinnen.

Så snart vi bekrefter systemspråket inne i flash-stasjonen, trykk på Etter degvi sjekker lisensavtalen, vi trykker på igjen Etter degvelg partisjonen der Windows 7 er installert (den skal identifiseres som Hovedi tillegg til å være den største i gruppen), bekrefter vi opprettelsen av mappen Windows.gamle og vi venter på at oppdateringen skal fullføres.

Ved neste omstart vil vi kunne konfigurere Windows 11 som vanlig, f gjenopprette gamle filer, programmer og snarveier fra Windows.old-mappen, lage snarveier fra den gamle mappen og plassere dem på det nye skrivebordet (de fleste programmer skal fungere); vi har allerede snakket om denne spesielle mappen på ett sted dedikert guide.

Dessverre må mange programmer installeres på nytt etter denne oppdateringen: alt dette er normalt siden vi tvang installasjonen av Windows 11, men vi kan dra nytte av systemendringen til å prøve bærbare applikasjonerutmerket for å bytte fra ett system til et annet uten å miste kompatibilitet.

2) Utfør en ren installasjon av Windows 11

Som en siste prosedyre kan vi også utføre en ren installasjon av Windows 11sletter alt på disken og starter fra bunnen av.

Dette er den anbefalte prosedyren hvis vi har problemer med å oppgradere fra Windows 10hvis installasjonsprogrammet ikke vil vite om oppgradering fra Windows 10 til Windows 11 eller vi ønsker å gi et nytt liv til PC-en uten dikkedarer eller problemer med Windows 7.

I dette tilfellet anbefaler vi at du utfører en sikkerhetskopiering av alle personlige filer til en ekstern USB-disk, og lagrer også en liste over programmer som skal installeres på nytt på slutten av operasjonen.

Etter å ha lagret alt, la oss lage en USB-pennstasjon med ISO-bildet tiny11.iso (allerede brukt i de andre kapitlene), koble pinnen til PC-en som skal formateres, la oss endre oppstartsrekkefølgenvi bekrefter språket og lisensen, vi sletter alle partisjonene i sammendragsvinduet, velger Uformatert plass og bekrefter for å starte installasjonen.

For mer informasjon kan vi lese artikkelen vår om hvordan installere Windows 11 fra bunnen av med ren installasjon.

Konklusjoner

Oppgradering fra Windows 7 til Windows 11 er ikke en offisiell Microsoft-prosedyre, men med denne veiledningen har vi sett at det er mulig å utføre denne store oppgraderingen på forskjellige måter, uten å miste personlige filer og gjenopprette de fleste programmene vi hadde installert på gammelt system.

Vi kan bruke prosedyren til å flytte fra Windows 7 til Windows 10 og deretter oppgradere til Windows 11 (hvis systemet tillater det) eller Gå fra Windows 7 til Windows 11 med modifisert ISOvelge om du vil beholde de gamle filene og programmene (i Windows.old-mappen) eller om du vil slette alt og starte på nytt med en ren installasjon (som anbefales på det sterkeste).

Hvis vi føler oss forvirret over Windows 11, kan vi umiddelbart lese guidene våre på hva du skal gjøre etter installasjon av Windows 11 kom igjen Hvordan komme i gang med en ny Windows 11 PC.

Index
 1. 1) Minimumskrav for Windows 11
 2. 2) Forbered spesiell Windows 11 ISO
 3. 2) Oppgrader til Windows 11 via Windows 10
 4. 3) Oppgrader til Windows 11 direkte
 5. 2) Utfør en ren installasjon av Windows 11
  1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up