Hvordan kjøpe online trygt, med garanti og uten risiko

Tips for kjøp på nett trygt og med garanti for at produktet sendes intakt

Kjøp på nett har blitt en konstant aktivitet for italienere, siden det også lar deg sende gaver til fjerne venner og slektninger uten å måtte levere dem for hånd.

Den eneste tvilen rundt nettmarkeder og e-handelsbutikker er sikkerheten til transaksjonen, sikkerheten om at pengene våre er trygge (ingen uautorisert kreditt) og at den forespurte varen kommer til bestemmelsesstedet uten forsinkelser og uten skade.

I denne korte guiden til nettkjøp ser vi hva reglene som skal følges er kjøp på nett uten sikkerhetsproblemermed visshet om å kunne betale for det du ønsker og få en effektiv tjeneste som om du skulle kjøpe i en fysisk butikk.

LES OGSÅ -> Sikrere betalingssystemer på nett for å foreta kjøp

1) Bruk bare sikre HTTPS-sider

For nettkjøp er det viktig å kun bruke sikre og sertifiserte nettsteder: disse nettstedene er lett gjenkjennelige av hengelåsen øverst til venstre i nettleserens adresselinje, et tegn på at hver side er sertifisert av eieren av nettstedet og tilkoblingen er kryptert (dvs. kan ikke fanges opp eller endres av brukere eller hackere).

La oss unngå alle enkle HTTP-nettsteder eller HTTPS-nettsteder akkurat nå som presenterer en utløpt sertifikat eller et sertifikat som ikke stemmer med den som er registrert hos den sertifiserte leverandøren; i dette tilfellet kan problemet bare være midlertidig (spesielt hvis vi allerede har kjøpt tidligere), men det er bedre å ikke risikere det og vente eller gå videre til andre nettsteder.

For å lære mer kan vi lese guidene våre på hvordan du alltid åpner nettsteder i HTTPS, med en beskyttet tilkobling og krypterte data kom igjen hvordan håndtere et "utrygt" nettsted i Chrome og hva det betyr.

2) Bruk sikre betalingsmetoder

En annen viktig regel å følge er den betal alltid med PayPal Hvor mulig. Nettsteder som eBay, Etsy og mange andre aksepterer betalinger via PayPal, som har en stor fordel når det gjelder å administrere nettbetalinger.

Faktisk gjennom PayPal du trenger ikke dele noe kredittkortnummer eller annen bankinformasjon, betaler du kun ved å oppgi e-postadressen din. PayPal aksepterer også PostePay eller et hvilket som helst annet forhåndsbetalt kort, for å få maksimal utgiftsstyring og begrense problemer.

Hvis et nettsted ikke støtter PayPal, kan vi enkelt unngå det (med mindre det er Amazon, som vi vil se nedenfor), gitt at det eneste virkelig sikre alternativet til å betale med PayPal er bankoverføringer (som imidlertid er tregere) og betaling ved levering ( nå forsvunnet fra nesten alle salgssider).

Vi unngår betalingsmåter som PostePay-påfyllingbetalinger til postkontoer, telefonpåfyll, påfyll for strømmetjenester eller lignende system: svært ofte skjuler disse betalingsformene svindel og betalingen av summen kan ikke bevises.

Om dette emnet kan vi lese vår guide om hvordan opprette en Paypal-konto for å betale og motta betalinger online.

3) Trygge kjøp på Amazon

Kjøp gjort på Amazon er alltid garantertselv om PayPal ikke aksepteres som betalingsmåte.

På Amazon kan vi sette inn et hvilket som helst forhåndsbetalt kort som betalingskort, eller hvis vi ønsker å kjøpe trygt uten kredittkort eller ikke vil dele kort og minibanker, kan vi legge til en bankkonto eller Paypal eller betale kontant på et autorisert sted.

4) Andre tips for å kjøpe trygt på nett

Når du bestiller fra et nettsted som ikke er så kjent som Amazon, Zalando eller eBay, det er viktig å sjekke om det er ektedvs. hvis det er et registrert kontor med adresse og telefonnummer.

For å bekrefte adressenkan du søke etter det på Google Maps ved å finne det i Street View-visningen for å forstå om det virkelig eksisterer eller om det bare er en falsk hytte. For antallet er det imidlertid verdt detfør du kjøper, ta en telefon og be de som svarer om å gi oss en adresse og navnet på eieren.

For å lære mer kan vi lese vår guide på hvordan du sjekker et nettsted og vet om det er farlig.

Sjekk omdømmet ditt på nettet

Hvis det er én ting nettselgere frykter, er det negative tilbakemeldinger som, hvis de er mange, kan ødelegge en nettbedrift og eierens omdømme.

Tilbakemelding bør alltid sjekkes for eBay-butikker og også for andre ved å søke etter navnet på selskapet og navnet på eieren på Google.

Vi kan lese vår guide om omdømme hvordan sjekke omdømmet til nettsteder for å kjøpe online uten risiko.

TRUSTe produkter

På mange nettsteder som selger produkter på nettet vises et symbol med skriften TRUSTe. Dette er en garanti som bekrefter absolutt personvern for kunder og garanterer sikker surfing.

Bedrifter kan sette disse logoene på siden deres hvis de overholder et visst sett med strenge regler og standarder. Klikk på logoene for å se om de er ekte og om de virkelig har tillatelse til å bruke dem.

Nettlesersikkerhetsutvidelser

Hvis du vil være sikrere, kan du installere en sikkerhetsutvidelse som WOT som viser dommen, i sanntid, angående et nettsted, ikke bare fra et teknisk sikkerhetssynspunkt.

Andre sikkerhetsutvidelser kan sees i vår guide til Internett-sikkerhetsutvidelser for Chrome.

Retnings- og erstatningspolicy

Hvis du ikke er fornøyd med varen du har kjøpt, bør du kunne returnere den, men dette er ikke gitt.
Det viktige er å søke på e-handelssiden Selgers returklausuler. Som nevnt ovenfor, selv om selgeren ikke sørger for retur eller bytte av varene, tilbyr Paypal kjøpsbeskyttelse.

Søk etter den laveste prisen

Et nettsted som Google Shopping samler de viktigste selgerne av produkter på nett. Hvis du finner en mye lavere pris fra en semi-ukjent butikk, er det kanskje best å være forsiktig.

Andre metoder for å finne de laveste prisene på sikre sider er synlige i veiledningen app for å sammenligne priser og spare på hvert kjøp eller hver utgift.

Konklusjoner

Å kjøpe trygt og uten risiko på nett bare stol på sikre nettsteder som Amazon, eBay eller andre kjente nettsteder som Unieuro eller MediaWorld, ved å bruke PayPal (der det er mulig) eller ved å bruke sikre og sporede betalingsmetoder, for å unngå overraskelser i tilfelle leveringsproblemer eller varer som gjør det ikke samsvarer med varebeskrivelsen.

For å lære mer kan vi lese våre flyguider nettbutikker for shopping og kjøp av mat og drikke via internett og på beste alternativene til Amazon for å kjøpe online.

Index
 1. 1) Bruk bare sikre HTTPS-sider
 2. 2) Bruk sikre betalingsmetoder
 3. 3) Trygge kjøp på Amazon
 4. 4) Andre tips for å kjøpe trygt på nett
  1. Sjekk omdømmet ditt på nettet
  2. TRUSTe produkter
  3. Nettlesersikkerhetsutvidelser
  4. Retnings- og erstatningspolicy
  5. Søk etter den laveste prisen
  6. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up