Hvordan lage en kalender i Excel

Trinn-for-trinn veiledning for å lage en personlig kalender for inneværende år med Office Excel

Med alle de daglige forpliktelsene å håndtere på jobb og hjemme, med avtaler, møter, påminnelser om tidsfrister og prosjekter som skal fullføres, blir det vanskelig å følge med og huske alt uten å glemme noe.

I disse tilfellene kommer den gode gamle kalenderen oss til unnsetning, der vi kan markere alle våre nåværende og fremtidige forpliktelser, for ikke å glemme noe.

For å gjøre alt mer moderne og praktisk i denne guiden vil vi vise deg hvordan lage en tilpasset kalender i Excelslik at vi kan merke alle våre avtaler elektronisk og ta med kalenderen hvor enn vi er, unngå å glemme en avtale eller en frist.

På slutten av veiledningen vil vi også vise deg hvordan du laster ned klare-til-bruk-kalendere (for de som virkelig har det travelt).

LES OGSÅ -> Beste kalender- og agendaprogrammer for PC gratis og på italiensk

1) Lag en enkel kalender i Excel

Den enkleste måten å lage en kalender i Excel innebærer bruk av ferdige malerslik at du ikke trenger å kaste bort tid på å lage maler og kalendertabeller.

For å fortsette åpner vi Excel på vår PC, trykk på Andre modeller på hjemmesiden og skriv Kalendere i tekstfeltet Søk etter modeller på nettet.
Etter søket vil alle kalenderne som er klare til bruk i Excel åpnes: vi velger kalenderstilen som passer best for våre behov, klikk på den for å laste den inn i regnearket.

Kalenderen genereres automatisk, og gir en flis for alle dager inkludert i gjeldende måned. For å endre år og startmåned for kalenderen, klikker vi på årscellen for å sette inn et hvilket som helst år, og klikker deretter på startcellen for å sette inn startmåneden til kalenderen; på en helt automatisk måte vil Excel generere de nøyaktige dagene for måneden og vil vise, ved å bla gjennom regnearket, de påfølgende månedene klare til bruk.

Legg til kalenderavtaler

For å legge til en avtale i kalenderne generert av Exel, dobbeltklikk ganske enkelt i en hvilken som helst celle i kalenderen og begynn å fylle ut kalenderen, skriv inn informasjonen du vil huske.
Hvis vi trenger å sette inn mer enn én avtale, trykker vi ALT+ENTER på tastaturet for å gå tilbake og sette inn mer enn én oppføring; hvis oppføringene blir for mange og ikke lenger er synlige, kan vi også forstørre Excel-raden ved å dobbeltklikke på den nederste linjen i raden vi skrev i, slik at den alltid er synlig.

De andre kalenderne som er inkludert i Excel oppfører seg på en litt annen måte (det er for eksempel et regneark for hver måned, og vi må angi startmåned og år separat og også angi starten på uken med noen få dager) men operasjonen er veldig lik det som er vist ovenfor.

2) Lag en egendefinert kalender i Excel

Hvis malene gjort tilgjengelig av Excel ikke overbeviser oss, kan vi også lage vår egen kalender på Excel, selv om mer tid og dedikasjon absolutt kreves.

Vi åpner Excel, velg Tom arbeidsbok, for å åpne et tomt regneark, der vi lager vår personlige kalender. Vi klikker på celle A1, skriv inn i den 1/1 og vi trykker Sender; hvis vi ønsker å starte kalenderen fra en annen måned, skriver vi inn nummeret på den tilsvarende måneden (for eksempel 1/2 for februar, 1/3 for mars osv.).

For å lage kalendere for et bestemt år i stedet, må vi skrive 1/1/2020 (for å generere januar 2020). Vi vil umiddelbart se celleformatet endres, som viser den valgte måneden; For å gjøre kalenderen enda mer presis, la oss høyreklikke på cellen der vi satte inn denne verdien, ta oss til Celleformatla oss sørge for at vi er i fanen Antall så velger vi kategorien Personlig tilpasset og sett den inn i feltet Fyrverdien mmmm aaaa.

La oss klikke OK for å gjøre endringene effektive. Etter å ha opprettet begynnelsen av kalenderen vår, velger vi cellen, velger en fyllfarge og forstørrer skriften litt, slik at den er tydelig synlig (vi finner alt vi trenger i topplinjen Hjem). Etter å ha opprettet måneden er det på tide å lage alle dagene, som vil bli stilt opp under kolonnen TIL.

La oss klikke på boksen A3, og skriv =A1, for å kopiere formatet som er lagt inn i den første cellen. Nå høyreklikker vi på den, gjentar trinnene som allerede er sett tidligere (Celleformatla oss sørge for at vi er i fanen Antall så velger vi kategorien Personlig tilpasset) og i felten Fyrla oss skrive denne gangen gggg gg mmm.

Tilpass kalenderen

Etter å ha trykket OK vil vi se den første dagen i måneden vises i et lesbart format; for å legge til de neste klikker vi på cellen A4sett den inn =A3+1vi venter på at dagen skal genereres, så klikker vi på nedre høyre hjørne av cellen vi nettopp modifiserte (det skal være en liten firkant) og holder nede knappen og går ned til alle ukedagene er automatisk opprettet.

Vi kan fargelegge dagene for å gjøre dem mer synlige og endre størrelsen på de respektive radene, slik at vi kan legge inn alle avtaler mer komfortabelt (som vil bli ordnet i kolonne for rad).
Hvis måneden ikke slutter 31. eller vi oppretter februar måned (som kan ha 28 eller 29 dager), vil dagene i den påfølgende måneden vises på slutten av måneden (allerede til stede i det respektive arket, derfor ubrukelig ). For å fjerne disse overflødige dataene, sletter vi celleinnholdet A31, A32 Og A33 og sett inn, i hver av dem, følgende formler:

 • A31 vi skriver =HVIS(MÅNED(A30+1)=MÅNED(A1);A30+1;"")
 • A32 vi skriver =HVIS(MÅNED(A30+2)=MÅNED(A1);A30+2;"")
 • A33 vi skriver =HVIS(MÅNED(A30+3)=MÅNED(A1);A30+3;"")

På denne måten, når vi oppretter måneden, ignoreres dagene som ikke er inkludert i den, slik at vi har et enkelt ark med alle de faktiske dagene i den aktuelle måneden.
Vi anbefaler å lage et nytt ark for hver måned ved å klikke på symbolet nedenfor + (Nytt ark). Vi trenger ikke engang å gjenta alle trinnene for å legge det til riktig: vi kopierer innholdet i kolonnen TIL (høyreklikk på kolonnen TIL og vi trykker Kopiere), la oss gå til det nye arket og bruke knappen Lim inn på den nye kolonnen TIL.

For å generere måneden trenger vi bare å endre den første cellen (dvs A1), angi verdien for måneden du har tenkt å sette inn (for eksempel (01/02/2019, 01/03/2019 osv.).

3) Bruk LibreOffice Calc for kalendere

LibreOffice og på Calc (den gratis motstykket til Excl) kan vi bekrefte at alle trinnene sett i forrige kapittel fungerer på samme måte.

Derfor, hvis vi bruker Calc for regneark, følger du bare trinnene (svært få detaljer endres) sett i forrige kapittel til punkt og prikke for å lage din personlige kalender uten å bruke en eneste euro.

For mer informasjon kan vi lese våre guider på beste funksjonene til LibreOffice sammenlignet med Microsoft Office og på LibreOffice Calc funksjoner og verktøy.

4) Last ned Excel-kalendere online

I denne guiden har vi vist deg hvordan du lager en praktisk avtalekalender ved å bruke malene som tilbys av Office og viser deg også de nødvendige trinnene for å kunne lage din egen kalender, for å ha større kontroll over alt som angår livet ditt.

Hvis vi ønsker å laste ned andre kalendermaler for Excel og andre kontorprogrammer, kan vi sjekke materialet på følgende nettsteder:

Hvis vi i stedet ønsker Navigaweb-kalenderen, kan vi alltid lese veiledningen Last ned den kompakte kalenderen i lommestørrelse i Excel eller PDF.

Konklusjoner

Kalendere i Excel er definitivt veldig praktiske å administrere og fylle utgitt at vi kan sette inn en avtale eller begivenhet i hver enkelt celle, også tilpasse fargen på begivenhetene man allerede har deltatt i eller angi en farge for hver spesifikk begivenhet.

Bruksklare maler er enkle og effektive for alle scenariermen hvis vi ønsker å lage svært sofistikerte kalendere, vil det være nok å lage din egen kalender selv eller endre malene som tilbys av eksterne nettsteder (som de som er sett ovenfor).

For å finne andre kalendere å laste ned, vennligst les vår guide til Word-, Excel- eller PDF-kalendermaler.

Hvis vi i stedet ønsker en klar-til-bruk-kalender som er rask og enkel å konsultere, inviterer vi deg til å laste ned Navigaweb-kalenderen, tilgjengelig i artikkelen vår Kalender for å laste ned, skrive ut og lage i PDF eller Excel, kompakt og i lommestørrelse (Vi oppdaterer den hvert år, så vær klar til å laste ned en kopi etter nyttårsaften!).

For de som ønsker en kalender synlig på PC-skrivebordet eller bruker et program som også fungerer som en personlig dagbok, anbefaler vi å lese våre guider til Kalender på PC-skjermen og ai Beste kalender- og agendaprogrammer for PC gratis og på italiensk.

Index
 1. 1) Lag en enkel kalender i Excel
  1. Legg til kalenderavtaler
 2. 2) Lag en egendefinert kalender i Excel
  1. Tilpass kalenderen
 3. 3) Bruk LibreOffice Calc for kalendere
 4. 4) Last ned Excel-kalendere online
  1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up