Hvordan ta opp skjermen i en video på PC

Index
  1. 1) Hva trenger du for å spille inn en video av skjermen din
  2. 2) Xbox Game Bar
  3. 3) NVIDIA ShadowPlay
  4. 4) VLC
  5. 5) Åpen Broadcaster Software (OBS)
  6. 6) Fangst
  7. 7) Bandicam Skjermopptaker
  8. 8) Ezvid
    1. Konklusjoner

Gratis programmer for å lage videoer ved å ta opp PC-skjermen eller deler av den

Hvis vi ofte lager guider eller opplæringsprogrammer for å vise til studenter eller til fansen våre på Internett, er det nødvendig å kjenne godt til verktøyene som lar oss ta opp skjermen til en videoslik at du kan streame den som en videofil eller gjennomføre direktesendingen direkte på nett og gi mye mer konkret hjelp enn bare å forklare trinn på en nettside med tekst og bilder.

For å gjøre en rask og presis jobb kan vi bruke en av metodene vist nedenfor ta opp en video fra dataskjermen. Vi vil vise deg hvordan du tar opp PC-skjermen ved hjelp av verktøyene levert direkte av Microsoft (uten å installere noen eksterne programmer) og beste gratis apper som vi kan bruke til Ta opp skjermen raskt Av datamaskin.

LES OGSÅ -> Programmer for å ta opp video fra datamaskinens webkamera

1) Hva trenger du for å spille inn en video av skjermen din

Å ta opp det du gjør på datamaskinen i en video er alt i alt veldig enkelt: bare åpne det riktige programmet og start opptaket, for å lagre hver bevegelse vi gjør på skjermen i en videofil.

Selvfølgelig kan vi redigere videoen, skrive en beskrivelse, angi en kategori og nøkkelord, legge til bakgrunnsmusikk eller lydkommentarer for å lage en veldig profesjonell videoguide. Faktisk er ingenting nødvendig, bare ha skjermen koblet til PC-en via HDMI eller en annen type kabel. Hvis vi vil legge til stemmen vår som bakgrunn til videoen, trenger vi en dedikert mikrofon eller mikrofonen integrert i webkameraet, slik at vi kan fange stemmen vår.

2) Xbox Game Bar

På Windows 11 og Windows 10 kan vi bruke Xbox Game Bar til å ta opp skjermen mens vi spiller et videospill eller mens vi bruker en hvilken som helst type app (i vindu- eller fullskjermmodus).

For å registrere, åpne spillet eller appen for å registrere, trykk VINN+G på tastaturet og trykk på opptaksknappen øverst til venstre; alternativt kan vi starte videoopptak av skjermen direkte ved å bruke tastekombinasjonen VINN+ALT+R.

På slutten av innspillingen åpner vi Xbox Game Bar igjen og trykker på knappen for å stoppe innspillingen, eller bruker snarveien ovenfor igjen for å stoppe ethvert anskaffelse. Innspilte videoer lagres i mappen Video -> Fangernås direkte fra Filutforsker.

For mer informasjon kan vi lese vår guide til programmer for spilling og kringkasting av videospillkamper.

3) NVIDIA ShadowPlay

Eiere av NVIDIA-skjermkort kan raskt ta opp en video av skjermen ved hjelp av NVIDIA ShadowPlayen skjermopptaker inkludert i pakken NVIDIA GeForce Experience.

Ved å installere NVIDIA GeForce Experience på vår PC og starte den sammen med PCen vil vi kunne ta opp skjermen i en video på PC ved å trykke på tastekombinasjonen Alt + Z og starte opptaksfunksjonen; alternativt kan vi begynne å ta opp skjermen umiddelbart ved å trykke på Alt + F9-snarveien på tastaturet.

For å lære mer kan vi lese vår guide til GeForce Experience for å administrere spill på PC.

4) VLC

Et av de beste programmene for å ta opp PC-skjermen er VLCen berømt gjør-det-alt-spiller som er i stand til å ta opp dataskjermen din og lagre resultatet i en videofil, klar til å bli redigert, komprimert og så videre.

For å bruke VLC til dette formålet åpner vi programmet på datamaskinen vår, trykk på øverst i menyen Gjennomsnitttrykker vi på elementet Åpne fangstenhetenvelger vi Skrivebord i rullegardinmenyen øverst og trykk på Vis flere alternativer ned.

La oss angi bildefrekvensen 30 f/sog trykk deretter ned på den lille pilen ved siden av knappen Spille og la oss sørge for at vi velger varen Konvertere. Et nytt vindu åpnes nå, der vi kan konfigurere formatet til videofilen som ble oppnådd i den påfølgende opptaksfasen.

Fra dette vinduet setter du en hake på varen Konverterevelg profilen Video – H.264+MP3 (MP4) og trykk på knappen Bla gjennom for å velge målmappen og navnet på videofilen som skal spilles inn. Nå kan vi starte opptaket ved å trykke på bunnen Start.

Ved å minimere VLC vil vi kunne fange skjermen mens vi lager opplæringen eller videoen som skal brukes til undervisning; for å sette innhentingen på pause eller stoppe den helt, åpne VLC igjen og trykk på knappen Gå i stykker eller Stoppe.

For å lære mer om avansert bruk av VLC, inviterer vi deg til å lese vår flyguide VLC-triks og skjulte funksjoner.

5) Åpen Broadcaster Software (OBS)

En av de beste løsningene for å lage videoer ved å ta opp skjermen er Åpne Broadcaster Software (også kjent som OBS), tilgjengelig gratis under en åpen kildekode-lisens for Windows, Mac og Linux.

Denne omfattende programvaren lar deg ta opp skjermen på en veldig enkel måte og med svært interessante funksjoner slik som pekerens fokus, zoomen til vinduet eller seksjonen angitt av musen og med uskarphet av sensitiv informasjon. I tillegg til skjermopptaker-funksjonene, skiller denne applikasjonen seg ut for anskaffelse fra to eller flere videokilder (vår skjerm og webkamera for eksempel), for å kunne lage direktesendinger på YouTube eller Twitch i noen få enkle trinn.

OBS er også en av de beste programmer for å streame eller ta opp spill, webkameraer eller skrivebord fra din PC.

6) Fangst

Hvis OBS virker for komplisert å bruke, kan vi fokusere på noe enklere som Fangstogså tilgjengelig gratis for Windows.

Med dette programmet vil vi kunne Sett enkelt opp skjermopptak i ulike formater (fullskjerm, fokus, spillvindu, forgrunnsvinduer osv.), velg opptakskvaliteten og legg også til video- og/eller lydopptak fra en annen kilde (som webkameraet), slik at du kan legge til en video i overlegg (PIP), hvor vi gir forklaringer eller viser våre reaksjoner.

7) Bandicam Skjermopptaker

Et annet gyldig program som vi alltid kan bruke til å ta opp skjermen i en video på PC er Bandicam skjermopptakeret kommersielt program som vi kan bruke gratis med noen begrensninger.

Samt å fange skjermen på alle mulige måter (heltall, vindu, fokus, spill, nettleser etc.), lar deg også endre noen detaljer i sanntidfor å legge til skrift, piler eller andre detaljer mens du tar opp skjermkastet.

8) Ezvid

For å gjøre en rask jobb, hvis du vil ta opp en video fra dataskjermenkan du bruke appen
Ezvidtilgjengelig gratis for Windows-PCer.

Vi kan bruke Ezvid til Ta raskt en video av skjermen din og i grensesnittet inspirert av Windows Movie Maker, gjøre alle nødvendige endringer: legg til videotittelen, skriv en beskrivelse, angi en kategori og nøkkelord og legg til bakgrunnsmusikk.

Med Ezvid kan vi se videoforhåndsvisningen til høyre og opptaksalternativene nederst. Du kan dra og slippe videoer eller bilder fra PC-en til programmets grensesnitt for å redigere flere scener sammen, eller du kan bruke programmets opptaksfunksjoner.

Skjermopptaksalternativene lar deg lage videoklipp fra et tilkoblet webkamera eller hva som skjer i et område av skjermen eller på hele skjermen. Du kan også slå på mikrofonen for legg til lydkommentarer i sanntid under opptak.

En veldig nyttig mulighet er å legge til tekst i videoen og jobbe med noen redigeringsalternativer for å dele, duplisere og slette deler av videoen på tidslinjen. Redigeringsprogrammet lar deg også legge til et vannmerke til videoen eller dra og slippe lydfiler på tidslinjen for å bruke forhåndsinnspilte filer.

Konklusjoner

Med programmene som vi har rapportert til deg må vi kunne ta opp PC-skjermen i enhver situasjon, uten å nødvendigvis kjøpe dyre programmer til formålet. For små jobber kan VLC være tilstrekkelig, men hvis vi ønsker mer kontroll under skrivebordsopptak kan vi bruke et av programmene som er angitt ovenfor.

For å lære mer kan vi lese guidene våre om hvordan Ta opp videoer fra nettsteder og datamaskiner, med lyd, webkamera og mikrofon på Chrome og ai beste gratis programmer for å ta opp PC-skjermen.
Alltid på samme emne kan vi lese vår innsikt om hvordan ta opp videoer med webkameraet ditt og hvordan ta opp PC-skjermen på nettet og forklar verbalt hva du ser ved å lage en video.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up