Hvordan lage Wi-Fi så raskt som mulig

Slik gjør du Wi-Fi-tilkoblingen din raskere ved å jobbe med ruteren, tilkoblingen og Wi-Fi-kanalinnstillingene

Når vi snakker om Raskest mulig Wi-Fi vi må ikke begrense oss til å bruke en spesifikk Wi-Fi-kanal, men vi må være sikre på at trådløst er bra i hvert hjørne av huset og at alle de nyeste tilkoblingsteknologiene støttes (som Wi-Fi 6 og Wi-Fi 6E ).

I den følgende guiden har vi samlet alle beste tips for å gjøre Wi-Fi så raskt som mulig på PCuansett hvilket rom datamaskinen er plassert i og uansett form (stasjonær PC eller bærbar PC, inkludert MacBook).

LES OGSÅ -> Sakte fiberoptikk: hvordan løse det

Før vi snakker om hva vi skal gjøre, vil jeg likevel gi en oppsummering av hva som bremser nettverkshastigheten (wifi eller kablet) og internettforbindelse.
Hastigheten til et wifi-nettverk påvirkesi hovedsak av tre ting:
1) Internett-leverandørensom kan være dårlig eller komme til hjemmet vårt for langt unna (sjekk internettdekningen her)
2) Ruteren den er gammel eller feil eller dårlig konfigurert (se hvordan du får fart på ruteren for å optimalisere wifi)
3) Signalet den når ikke PC-en eller andre enheter godt (se hvordan du forsterker wifi-signalet).

Bortsett fra det første punktet som vi ikke kan gjøre mye på (annet enn å bytte internettleverandør), for de to andre faktorene kan vi absolutt jobbe med det for å forbedre hastigheten på nettverket.

1) Moderne Wi-Fi-ruter

Vi tar utgangspunkt i at ikke alle modemer levert av telefonoperatører støtter de nyeste teknologiene; i dette scenariet den beste metoden vi kan søke om få den raskeste Wi-Fi er å koble en ny ruter til hovedmodemet, slå av modemets Wi-Fi og beholde kun ruterens modem, og dermed surfe med høyest mulig hastighet.

La oss velge en siste generasjons ruterla oss koble den til modemet vi har og konfigurere kaskaden riktig, som vist i veiledningene om hvordan koble en ny ruter til modemet uten å endre nettverket kom igjen hvordan bruke FRITZ!Box-modemet på et FTTH fiberoptisk nettverk.

For å lære mer kan vi lese artikkelen vår if det er bedre å ta det medfølgende modemet og erstatte det bedre.

2) Mesh Wi-Fi

En annen veldig effektiv metode for å gjøre Wi-Fi så raskt som mulig på en PC innebærer bruk av en Mesh Wi-Fiet nettverk av enheter som bringer Wi-Fi-signalet til hvert hjørne av huset, og dermed gjør nettverket raskt uavhengig av plasseringen til datamaskinen.

Mange tredjepartsrutere støtter integrasjon med Wi-Fi Mesh med spesifikke repeatere, mens andre modeller må kobles via kabel til hovedmodemet og deretter plasseres rundt i huset for å oppnå maksimal dekning og hastighet.

For å lære mer kan vi lese guidene våre på hvordan ta Wi-Fi der det ikke fungerer med Wi-Fi Mesh.

3) Wi-Fi repeater

Wi-Fi-repeateren lar deg få en utvidelse av start-Wi-Fi-nettverket, uansett opprinnelse (fra modemet eller ruteren). På spesielt store hus kan det være en godt alternativ til Mesh Wi-Fiselv om du må plassere minst to for å få god dekning.

Moderne Wi-Fi-repeatere er veldig enkle å sette opp og er klare til bruk, ved å bruke samme Wi-Fi-passord som hovednettverket de utvider; for å lære mer, les vår innsikt om hvordan Wi-Fi-repeateren eller Range Extender fungerer og på beste 5GHz Wi-Fi-repeatere.

4) Powerline Wi-Fi

I spesielt moderne hjem er det også mulig å bruke Powerline Wi-Fi, som bringer Wi-Fi-signalet inn i et enkeltrom ved hjelp av Powerline signalsom vi minner om bruker elektriske kabler for å transportere signalet.

Med Powerline Wi-Fi er det et utmerket kompromiss hvis PC-rommet er det eneste som ikke er godt dekket av Wi-Fi, siden vi kan bruke både Ethernet-kabelen til Powerline og Wi-Fi-nettverket for effektivt å koble til hvilken som helst datamaskin.

For mer informasjon kan vi lese artiklene våre om hvordan bringe Internett til hver etasje og hjørne av huset kom igjen hvordan Internett fungerer på stikkontakten med Powerline.

Hvis vi ikke vet om vi skal bruke Powerline eller Wi-Fi Mesh, kan vi stole på vår sammenligningsartikkel Powerline vs Wi-Fi Mesh: som er mer effektivt for å utvide WiFi-nettverket.

5) PC-nettverkskonfigurasjon

I tillegg til å konfigurere Wi-Fi-nettverket, må PC-en som er i bruk også kunne dra nytte av de nyeste teknologiene som vi skal implementere.

For å gjøre Wi-Fi så raskt som mulig på PC anbefaler vi å bruke de som er angitt nedenfor som nettverkskort:

De tre første modellene er USB-nettverksadaptere, for bruk på bærbare datamaskiner, MacBook-er eller stasjonære PC-er; de to siste modellene er interne PCIe-kort, som skal kobles til hovedkortene til stasjonære datamaskiner.

Om dette emnet kan vi lese våre guider om hvordan legge til wifi på en stasjonær PC kom igjen hvilket USB Wifi-kort/antenne for bærbar PC.

Valg av wifi-kanal

Kanalen er banen som de trådløse signalbølgene beveger seg gjennom.
Hvis for mange bølger som sendes ut av forskjellige WiFi-rutere skulle reise langs kanalveien, ville de krysse hverandre, og skape forstyrrelser og bremser.
De som bor i byen og har mange naboer, bruker mest sannsynlig en wifi-tilkobling som går gjennom en overfylt kanal, som kan lide av forstyrrelser og derfor treghet.
Bytter kanal det er derfor viktigste konfigurasjonen som kan gjøres for å gjøre et wifi-nettverk raskere.

For mer detaljer om hvordan kanalene fungerer, anbefaler jeg å lese veiledningen på hvordan unngå forstyrrelser på wifi fra naboers nettverk.
Oppsummert, hvis du bruker et 2,4 GHz-nettverk, er du bare der tre kanaler å velge mellom: 1, 6 og 11.
Alle andre er så nærme å bli overlappet og endrer ikke situasjonen.
Ethvert interferensproblem kan løses ved å bruke 5GHz-nettverket, som imidlertid ikke er tilgjengelig på alle rutere og som har den defekten at de har kortere bølger, dvs. et mindre langt og utbredt signal.

For å finne ut hvilken kanal vår wifi fungerer kan du bruke en app som Wi-Fi-analysator (tilgjengelig på Windows 10 Og Android ) eller et annet program for finn den trådløse kanalen til wifi-nettverket med det sterkeste signaletså vi vet ikke bare hvilken kanal nettverket vårt bruker, men også kanalene som brukes av andre wifi-signaler som kan ha forstyrrelser.
I Wifi Analyzer, se kanal 1, 6 og 11 prøver å forstå hvilken som er minst brukt, les hvilken kanal som anbefales av applikasjonen og bytt kanal på ruteren ved å sette den frieste.
For å endre denne innstillingen, se veiledningen for tilgang til ruteren og ruterkonfigurasjonsalternativene.
Vanligvis på rutere settes den automatisk, så det er best å endre alternativet og sette en fast kanal avhengig av hvilken som er den ledigste.

For å finne ut om denne endringen er effektiv og hvor mye, kan du måle internetthastighet før og etter og foreta sammenligningen.

Konklusjoner

For å få raskest mulig Wi-Fi på PC må vi først opprette et førsteklasses trådløst nettverk med støtte for de nyeste protokollene og nye generasjons frekvenser, slik at man effektivt kan dekke hele huset.

Etter å ha fikset huset er det nødvendig oppgradere datamaskinens tilkoblingsmaskinvareved hjelp av Wi-Fi-adaptere eller interne Wi-Fi-kort som kan støtte protokollen Wi-Fi 6 eller Wi-Fi 6Esom vi snakket om i veiledningen til forskjellene mellom Wi-Fi 5 vs Wi-Fi 6.

For å lære mer kan vi lese våre flyguider beste Wi-Fi 6-rutere (IEEE 802.11ax) og kl forskjeller mellom Ethernet-nettverk og Wi-Fi-nettverk.

Index
  1. 1) Moderne Wi-Fi-ruter
  2. 2) Mesh Wi-Fi
  3. 3) Wi-Fi repeater
  4. 4) Powerline Wi-Fi
  5. 5) PC-nettverkskonfigurasjon
  6. Valg av wifi-kanal
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up