Hvordan reparere Windows 8 ved å bruke oppdaterings- og tilbakestillingsfunksjonen

Liker det eller ikke, et operativsystemkrasj er en integrert del av Windows-opplevelsen. Microsoft er klar over dette, og det er grunnen til at det inkluderte en "System Restore"-funksjon som lar deg enkelt gjenopprette til en tidligere versjon når systemet krasjer. Windows 7 kommer med en avansert funksjon kalt "Tidligere versjoner". I Windows 8 går den et skritt videre og legger til en "Oppdater"-funksjon som er i stand til å reparere og installere Windows på nytt. La oss sjekke det ut.

Windows 8 oppgraderingsfunksjon

Windows 8-oppdateringsfunksjonen gjør bare én ting: den tilbakestiller kjernen av Windows til standardinnstillinger og holder alle dataene og appene dine intakte. Slik kan du bruke oppdateringsfunksjonen:

1. Gå til Innstillinger-søk (Windows-tast + W)

2. Finn og velg "Oppgrader din PC"

3. Dette vil åpne dialogboksen Oppdater PC-en i fullskjerm.

Skjermen forklarer hva som vil skje hvis du fortsetter med oppdateringen. Her er noen av punktene som er nevnt:

 • Tilpasningsfilene og innstillingene dine endres ikke.

 • PC-innstillingene vil gå tilbake til standardverdiene.

 • Windows Store-apper forblir installert. Innstillingene dine forblir også intakte.

 • Hvis noen applikasjoner må fjernes, vil en liste over de fjernede applikasjonene bli lagret på skrivebordet.

4. Når du trykker på "Neste"-knappen, vil Windows forberede systemet for oppdateringen

.

5. Ved å klikke på Oppdater-knappen starter oppdateringsprosessen.

6. PC-en starter på nytt og fortsetter med oppdateringsprosessen. Du vil kunne logge på etter siste omstart.

Bak kulissene starter PC-en på nytt i Windows RE (gjenopprettingsmiljø), skanner stasjonene for personlige data, applikasjonsinnstillinger og så videre. og lagre dem separat. En ny kopi av kjernekomponentene til Windows installeres deretter. Etter installasjonen blir personlige data og applikasjonsinnstillinger gjenopprettet til sin forrige posisjon.

Hva er egentlig bevart?

I trinn 3 har vi oversikt over hva som skal endres og hva som skal beholdes. La oss grave litt dypere og se hvilke av scenariene som blir beholdt.

 • Konfigurasjon av nettverket og den trådløse tilkoblingen, inkludert sikkerhetsnøklene dine osv. Hvis datamaskinen er en del av en arbeidsgruppe eller et domene, må den slås sammen igjen etter oppgraderingen.

 • BitLocker og BitLocker To Go-innstillinger

 • Tilpasningsinnstillinger som skrivebordsbakgrunn, påloggingsskjerm osv.

Følgende innstillinger vil ikke bli beholdt.

 • Alle skrivebordsapper, inkludert deres data og innstillinger.

 • Filtypetilknytninger

 • Skjerminnstillinger

 • Windows-brannmurinnstillinger

Tilpasning av Windows 8-oppdatering

Som du kan se, fjernes alle skrivebordsapper og installert programvare unntatt Metro-baserte apper i prosessen. En løsning for dette er å lage et Windows 8 Baseline Update Image. Når vi har laget dette bildet, vil Windows Refresh gå tilbake til dette bildet som vil inkludere all vår nødvendige programvare.

Merk at Windows Baseline Update Image må opprettes på en ny installasjon av Windows 8.

1. Etter installasjonen av Windows 8, installer alle applikasjonene og programvaren du tror er nødvendig og som du trenger selv etter å ha brukt Windows Refresh.

2. Åpne kommandolinjen med administrative rettigheter (Windows-tast + X + A)

3. Utfør følgende kommando:

recimg -CreateImage C:RefreshImage

4. Dette vil starte bildeopprettingsprosessen. Vær oppmerksom på at denne prosessen kan ta lang tid å fullføre, avhengig av størrelsen på de installerte programmene.

5. Dette vil lage et Refresh Image i "C:\RefreshImage". Du kan endre katalogen i henhold til dine behov.

6. Etter at bildeopprettingsprosessen er fullført, vil recimg-verktøyet automatisk registrere det siste øyeblikksbildet som ditt nåværende Refresh-bilde. Hvis det ikke er registrert eller hvis du har flere bilder, kan du velge ett av dem som Oppdater gjeldende bilde ved å bruke følgende kommando:

recimg /setcurrent C:RefreshImage

Hvor "C:RefreshImage" kan være en hvilken som helst katalogbane som har filen refreshimage.wim.

tilbakestille vs. Å oppdatere

Det er to verktøy i Windows 8 som kan brukes til å gjenopprette Windows 8 til en tidligere tilstand. Den ene er tilbakestillingsfunksjonen mens den andre er oppdateringsfunksjonen. De er veldig forskjellige fra hverandre, til tross for at formålene deres er like:

 • Hvis du har problemer med Windows 8-PCen din, kan du bruke oppdateringsfunksjonen fordi den vil bevare appinnstillingene og dataene dine.

 • Hvis du vil tørke alt fullstendig og starte med en ny installasjon av Windows 8, bør du velge Tilbakestill-funksjonen. Tilbakestillingsfunksjonen er som å formatere Windows-stasjonen på nytt og deretter installere Windows 8 på nytt. Ingenting vil bli lagret.

Tilbakestillingsfunksjonen kan være veldig nyttig i tilfeller der vi trenger å installere Windows 8 på nytt, noe som kan gjøres uten en DVD-ROM eller USB-flashstasjon ved å bruke Reset.

Windows 8 omstartsfunksjon

Å bruke Tilbakestill-funksjonen ligner på Oppdater. La oss gå gjennom PC-tilbakestillingsprosessen trinn for trinn:

1. Åpne Windows Charms Bar (Windows-tast + C) -> Innstillinger -> Endre PC-innstillinger

2. Gå til Generelt-menyen og rull ned til "Fjern alt og installer Windows på nytt"

3. Klikk på Kom i gang-knappen. Dette tar deg til Windows omstartskjermen.

4. Klikk på "Neste" vil forberede systemet for tilbakestillingen. Hvis du har mer enn én stasjon på PC-en, vil du bli presentert med en annen dialogboks der du kan velge om du vil slette hele harddisken eller bare en valgt stasjon.

5. Datamaskinen din vil starte på nytt i Windows RE-modus og installere Windows 8 på nytt. Du vil få en ny installasjon av Windows 8 når prosessen er fullført.

Mitt råd vil være å sikkerhetskopiere alle dataene dine før du prøver disse prosessene. Vi har en lang liste med sikkerhetskopieringsverktøy og forskjellige måter å sikkerhetskopiere dataene dine på et hvilket som helst operativsystem, inkludert Windows.

Jeg håper denne veiledningen er nyttig for alle. De som nettopp har installert Windows 8 bør være spesielt oppmerksomme på å bruke "recimg"-verktøyet for å lage et grunnleggende oppdateringsbilde. Hva er dine tanker og erfaringer om disse funksjonene? Synes du de er nyttige?

Index
 1. Windows 8 oppgraderingsfunksjon
 2. Hva er egentlig bevart?
 3. Tilpasning av Windows 8-oppdatering
 4. tilbakestille vs. Å oppdatere
 5. Windows 8 omstartsfunksjon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up