7 Windows 8-funksjoner som får deg til å vurdere å oppgradere

anmeldelse vi publiserte tidligere. Av alle ting i Windows-systemet blir bakenden ofte tatt for gitt og/eller oversett. Det er i ferd med å endre seg, da vi er i ferd med å avsløre de viktigste funksjonene du kan forvente fra Windows 8 som vil få deg til å vurdere å oppgradere hvis du bestemmer deg for å la være.

1. Windows 8 introduserer et nytt filoverføringsvindu

Mange mennesker har blitt frustrert over det faktum at til tross for alle de teknologiske fremskritt introdusert av Windows Vista/7, inkluderte ingen av dem muligheten til å pause en filoverføring eller se flere detaljer om den, for eksempel hastighet. Windows 8 inkluderer nå dette, noe som gir deg både hastigheten og muligheten til å pause. Når en fil får nytt navn og Windows ikke klarer å fullføre operasjonen, får du også detaljer om feilen.

Kanskje noe av det beste med Windows 8-filoverføringer: Alle filoverføringer som finner sted, flyttes til et universelt vindu.

Windows-feilhåndteringen er forbedret, og gir en feilkø i stedet for å stoppe hele overføringen. Kudos til Microsoft for det! Dette er en svært etterspurt funksjon, og vi er ikke sikre på hvorfor den ikke har blitt inkludert i tidligere versjoner, men her er den i Windows 8.

2. Windows 8 lar deg montere ISO-er!

Det er riktig! Windows kommer nå med muligheten til å montere ISO-filer ved å bruke den opprinnelige "mount"-funksjonen i Windows Utforsker. Når du monterer en fil, vil du se en ny CD/DVD-stasjon med innholdet av ISO inni den, akkurat som du ville gjort med tredjepartsapplikasjoner. Du trenger ikke lenger å bruke ressurser i en applikasjon som Virtual CloneDrive eller Power ISO.

3. Windows 8 passer til USB-stasjonen

En funksjon kalt "Windows To Go" finnes nå i Windows 8, som lar deg ha et "operativsystem i en boks", eller rettere sagt, en liten boks. En oppstartbar versjon av operativsystemet installeres på en USB-stasjon som passer rundt den, slik at du kan ta Windows med deg uansett hvor du går og kjøre den på PC-er som ikke er oppgradert. Du trenger heller ikke å bekymre deg for at USB-stasjonen faller ut ved et uhell. Operativsystemet fryser når du kobler fra stasjonen, men fortsetter normal drift når den er koblet til.

4. Windows 8 introduserer Metro i skrivebordsmiljøer

En rekke mennesker er opprørt over introduksjonen av Windows 8 Metro-brukergrensesnittet til skrivebordsområdet, men det er egentlig ikke så ille. Det er litt vanskelig å navigere i starten, men du kan bli vant til det veldig raskt på grunn av det flytende oppsettet. Jeg er også litt irritert på Metro UI, men det har vokst på meg og andre skal ikke ha noe problem med å tilpasse seg det. Tross alt er fullskjermsapper en bonus! Uten oppgavelinje og ingen andre elementer på skjermen for å komme i veien for appen, får du tonnevis av verdifull eiendom å jobbe med.

5. Native USB 3.0-støtte

I Windows 7 og tidligere versjoner av Windows, ville du ha måttet installere en spesiell driver for at operativsystemet skulle gjenkjenne USB 3.0-adaptere. For de som ikke allerede vet, er USB 3.0 en forbedring i forhold til eksisterende USB 2.0-teknologi og tilbyr tilkobling med datahastigheter opptil 10 ganger raskere enn USB 2.0. På dette tidspunktet er det eneste operativsystemet med innebygd USB 3.0-støtte Linux. Med Windows 8 får du endelig en ekstra hastighetsøkning med ditt nye digitale videokamera.

6. Windows 8 tilbyr deg et skybasert miljø

Microsofts SkyDrive lar brukere lagre opptil 25 GB data på skylagringssystemet med Windows Live-kontoene sine. Windows 8 vil delvis integreres med SkyDrive for å tillate lagring av appdata i skyen. På denne måten kan alle innstillinger du har i applikasjonene dine enkelt gjenopprettes i tilfelle du må installere operativsystemet på nytt. Med programdataene antar jeg at du må lagre informasjonen manuelt.

Som du kanskje legger merke til mens du kjører Windows 8, ber mange apper deg om Windows Live-legitimasjon og forteller deg at pålogging vil gi deg den beste opplevelsen. De lyver ikke her! Det kan utgjøre forskjellen mellom å nyte appen på samme måte hver gang og å måtte starte fra bunnen av. Når du er koblet til, lagres alle appdata automatisk på SkyDrive.

I påvente av utgivelsen av Windows 8 kan det være lurt å begynne å få en Windows Live-konto hvis du ikke allerede har en. Det er ikke noe galt med å ha 25 GB ekstra skylagringsplass.

7. Windows 8 kan fjerne NTFS

NTFS har eksistert i over et tiår, og en av de fantastiske tingene med Microsoft er at den aldri introduserte en nyere løsning for lagring, i det minste en som forsøker å reparere ødelagte områder på disken. De sa at de ville gi ut WinFS i Windows Vista, som var et filsystem som tillot elementer å bli sortert etter deres forhold til hverandre. Du kan for eksempel sortere bilder av personer i kontaktlisten din basert på deres forhold til en annen person. Dette filsystemet ble kansellert.

Gå inn i Resilient File System, kalt "ReFS" av Microsoft. Dette filsystemet, som kun er kjent for serverversjonene av Windows 8, vil sannsynligvis finne vei inn i forbrukerutgaver i fremtiden, når en gjennomførbar testing av dette revolusjonerende filsystemet er fullført. ReFS forsøker å automatisk gjenopprette ødelagte deler av harddisken uten å forstyrre normal aktivitet, men opprettholder fortsatt noen av de viktigste funksjonene til NTFS, inkludert BitLocker.

Dessverre ser det ikke ut til at Microsoft har til hensikt å gi ut en forbrukerversjon av Windows 8 med ReFS implementert umiddelbart. Det ser imidlertid ut til at de kan gi den ut i fremtidige Windows 8-produkter. Ta det med en klype salt, siden vi ikke vet hva som faktisk kommer til å skje. Når det er sagt, er det ganske spennende å vurdere muligheten for at vi en dag kan ha mer robuste filsystemer på datamaskinene våre som reparerer seg selv stille.

For å forberede utgivelsen av ReFS, foreslår vi at du partisjonerer harddisken med en betydelig systempartisjon og en annen partisjon for lagring, programmer og andre ting. Så vidt vi vet, kan det hende at ReFS ikke fungerer på oppstartspartisjoner.

Sannsynligvis en av de beste egenskapene til ReFS er Copy-on-Write, også kjent som "COW". Denne typen funksjonalitet i et filsystem tillater mindre bruk av virtuelt minne, siden to prosesser som refererer til det samme minnet ikke vil ha private kopier av minnet før en av dem prøver å endre det. Hvorfor vise to forskjellige prosesser to forskjellige versjoner av samme data?

Noe annet?

Vi vil gjerne høre hvilke andre Windows 8-funksjoner du likte. Dette var bare noen av de viktige, men kanskje du har funnet noe du synes er verdt å merke seg. Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor!

Index
  1. 1. Windows 8 introduserer et nytt filoverføringsvindu
  2. 2. Windows 8 lar deg montere ISO-er!
  3. 3. Windows 8 passer til USB-stasjonen
  4. 4. Windows 8 introduserer Metro i skrivebordsmiljøer
  5. 5. Native USB 3.0-støtte
  6. 6. Windows 8 tilbyr deg et skybasert miljø
  7. 7. Windows 8 kan fjerne NTFS
  8. Noe annet?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up