Hvordan søke i WhatsApp etter dato, ord og kontakter

Finner du ikke et ord, bilde eller kontakt på WhatsApp? La oss sammen finne ut hvordan du bruker appens interne søkemotor

Det samler seg mange meldinger, bilder, bilder, videoer og dokumenter på WhatsApp, som ofte er vanskelig å finne etter lang tid. Å gå tilbake til chatten kan være ekstremt upraktisk: av denne grunn WhatsApp har inkludert en effektiv søkemotor som vi kan bruke både i personlige chatter og innenfor gruppechatter.

I den følgende guiden vil vi vise deg hvordan søke WhatsApp etter dato, ord og kontakter, slik at vi alltid kan søke etter det vi trenger. Hvis vi ønsker å bruke WhatsApp som et oppbevaringssted for våre viktige filer, dokumenter og bilder, vil vi også vise deg hvordan du bruker den private personlige chatten til dette formålet, for å utnytte den integrerte søkemotoren på riktig måte.

1) Søk WhatsApp etter dato

I de nyeste versjonene av WhatsApp muligheten for søk etter noe ved å velge datoen; denne funksjonen er veldig nyttig, siden det er nok å huske perioden vi delte noe i chatten for raskt å gjenopprette det eller gå tilbake til ønsket dato (for å bla gjennom chatten lettere under søket).

For å bruke denne funksjonen er alt vi trenger å gjøre å åpne WhatsApp-appen, gå til chatten til en av kontaktene våre, trykk på navnet deres øverst, og trykk deretter på knappen Nærtrykk på forstørrelsesglasset og kalenderikonet nederst til høyre og velg ønsket dato.

Denne funksjonen er for øyeblikket bare tilgjengelig på iPhone: bare installer den nyeste versjonen av WhatsApp på vår Apple-telefon for å kunne bruke den umiddelbart.

2) Søk WhatsApp etter nøkkelord

Ordsøk er den mest populære metoden for å finne noe i gamle meldinger på WhatsApp; sammenlignet med datosøkemetoden det den finnes på både Android-appen og iPhone-appen.

For å søke etter hva som helst på WhatsApp, bare åpne appen, gå inn i chatten med en person eller gruppechatten, trykk på brukerens navn eller gruppenavnet øverst, trykk på knappen Nær og begynn å søke, skriv inn nøkkelordet som du vil basere hele søket på.

Søkemotoren fungerer også ganske bra for å slå opp filutvidelser: ved å skrive faktisk .pdf det er mulig raskt søk i PDF-dokumenter delt i chatten, søker .jpg vi kan søk etter bilder mens du skriver .doc vi kan søk etter Word-dokumenter delt i firmachatten eller i chatten med sjefen.

Et gyldig alternativ for søk etter delte dokumenter og lenker innebærer å trykke på kontaktnavnet eller gruppechatnavnet øverst, trykke på delen Media, lenker og dokumenterta oss til seksjonen DOC eller LINK og bruk den integrerte søkemotoren til å søke etter filer eller nettlenker vi har mottatt eller delt tidligere.

3) Avansert søk på WhatsApp

Ved å trykke på forstørrelsesglassikonet i hjemmet til WhatsApp-appen (på Android) eller ved å trykke på søkefeltet (på iPhone) får vi tilgang til WhatsApp avansert søkemotor.

Fra denne menyen kan vi velge hva vi skal søke etter spesifikt, ved å velge en av kategoriene foreslått av appen: vi kan søke blant bilder, lagrede GIF-er, lenker, videoer, dokumenter, lydfiler (inkludert notatvokaler) og mellom avstemninger, slik som til å kunne finne hva som helst i en hvilken som helst chat der vi har sendt filer, meldinger eller lenker.

4) Søk etter kontakter på WhatsApp

Å søke etter kontakter på WhatsApp er egentlig veldig enkelt, enten vi prøver å opprette en ny chat eller ikke vi så etter kontakt i en stor gruppechat.

For å søke etter en WhatsApp-kontakt på Android, er alt vi trenger å gjøre å trykke på det meldingsformede ikonet nederst til høyre bruk søkefeltet som vises øverst; på iPhone åpner du bare WhatsApp-appen og trykker på ikonet Ny melding øverst til høyre og bruk søkefeltet som vises for å søke etter en kontakt.

5) Bruk privat chat for å forenkle søk

Privat chat på WhatsApp kan bli brukt som et "repository" hvor du kan lagre alle filene dine, slik at du kan søke etter dem mye raskere enn å måtte søke etter dem i separate chatter. For å opprette den personlige chatten, er alt vi trenger å gjøre å åpne skjermen for å skrive nye meldinger og trykke på telefonnummeret vårt (angitt med (Du) i listen).

Slik kan vi chatte med oss ​​selv men viktigst av alt, bruk denne chatten til å lagre de viktigste filene inne, videresende meldinger og videoer som er delt av andre chatter og, når det er nødvendig, bruk søkefeltet for å hente eldre innhold.

Om samme tema kan vi lese guiden vår om hvordan starte en chat med meg selv på WhatsApp.

Konklusjoner

WhatsApp har en utmerket intern søkemotor som kan filtrer etter dato, nøkkelord og kontakter, samt å kunne søke etter filkategorier og filtyper. Hvis vi ikke vet hvor en bestemt fil eller lenke er, kan vi det bruk også avansert søkorganisert for å umiddelbart vise filkategoriene som er kompatible med WhatsApp-appen.

For å lagre og dele filer i personlige chatter (som skal brukes som ubegrenset fillagring) kan vi lese guidene våre på hvordan overføre filer til WhatsApp-skyen Og hvordan lagre filer online gratis.

Index
  1. 1) Søk WhatsApp etter dato
  2. 2) Søk WhatsApp etter nøkkelord
  3. 3) Avansert søk på WhatsApp
  4. 4) Søk etter kontakter på WhatsApp
  5. 5) Bruk privat chat for å forenkle søk
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up