Omdømmesjekk av nettsteder for å kjøpe online uten risiko

Hvordan sjekke omdømmet til nettsteder for å unngå å kjøpe online fra svindelsider eller laste ned virus forkledd som legitim programvare

Når du vil kjøpe noe på Internett, for eksempel for å se etter rabatterte klær, sko til mye lavere priser eller noe annet, kan du finne mange netthandelssider med oppsiktsvekkende rabatter.

Dessverre er det mange svindelnettsteder som er lett å finne på Googles søkemotor når du søker etter et merke eller et produkt etterfulgt av ordet "billig", "rabatt", "engros", "salg" eller annet, klare til å tilby produkter som ikke kun eksisterer for å stjele personopplysninger, svindel folk og stjele kredittkortinformasjon.

I den følgende guiden vil vi vise deg hvordan du effektivt kan kontrollere omdømmet til e-handelssiderfor å kunne kjøpe sikkerhet uten å støte på problemer eller IT-svindel (fortsatt svært tilstede på nettet, til tross for mye strammere politikontroll).

LES OGSÅ -> Måter å spare på Amazon og kjøpe til lavere priser

1) Sjekk omdømmet på TrustPilot

Den første omdømmekontrollen bør gjøres på en seriøs og pålitelig anmeldelsesside som f.eks TrustPilotder praktisk talt alle nettsalgsselskaper har en side hvor de samler positive og negative anmeldelser, uten noe filter og uten mulighet for juks (du kan umiddelbart se en svindelside siden den vil bli oversvømmet med negative anmeldelser).

Alt vi trenger å gjøre er å åpne siden og skrive inn lenken eller navnet på salgssiden med superrabattene: hvis siden ikke eksisterer på TrustPilot, det er for få anmeldelser og alle virker positive, er risikoen for svindel meget høy.

Før du kjøper noe la oss sørge for at det valgte nettstedet har minst 5000 anmeldelserleser både de positive og negative anmeldelsene: først etter å ha sjekket alt (selv svarene fra selgeren eller nettstedet, som kan bekrefte eierskapet til siden og svare på alle anmeldelsene) fortsetter vi med kjøpet.

2) Sjekk omdømmet til ukjente lenker

Hvis de uimotståelige tilbudene kommer fra en lenke på Facebook, WhatsApp eller sosiale medier generelt kan det være en god idé sjekke omdømmet til nettsteder i sanntid bruker en utvidelse som WOTinstallerbar på Google ChromeMozilla Firefox kom igjen Microsoft Edge.

Ved å installere denne utvidelsen vil vi få en farget sirkel ved siden av hver lenke som er innen rekkevidde: hvis sirkelen er grønn er nettstedet trygt eller har tilstrekkelig positive anmeldelser, hvis sirkelen i stedet er gul eller rød, er risikoen for svindel svært høy. høy.

For å være på den sikre siden unngår vi alle nettstedene som er angitt av WOT som gule og røde, og utfører ytterligere undersøkelser og kontroller på alle lenker som er klassifisert som grå eller hvite (ennå ikke korrekt kategorisert av WOT på grunn av de få anmeldelsene som er oppnådd).

På WOT kan vi lese vår guide på hvordan sjekke farlige lenker og mistenkelige nettsteder med WOT.

3) Sjekk HTTPS-støtte

Dette trikset er viktig for effektivt identifisere sikre nettsteder fra svindelsider: enhver online betaling må gjøres på nettsteder som har adressen med et gyldig sertifikat (hengelås øverst til venstre i adressefeltet og starten på HTTPS-lenken), ellers er det bedre å gi opp.

Noen svindelsider har HTTPS kun på hjemmesidene eller presentasjonssidene, men klarer sjelden å få sertifikatet selv for betalingssidene eller handlekurvsidene (nøyaktig fordi de ble laget for å lure folk).

I denne forbindelse kan vi lese om hvordan aktiver HTTPS på alle nettsteder.

4) Se etter informasjon om selskapet

En godt omdømmesjekk kan gjøres mot selskapet som administrerer sidenvanligvis tilgjengelig nederst på siden komplett med MVA-nummer eller lignende.

En butikk, selv om den er utenlandsk, må alltid være fra et selskap hvis navn kan søkes på Google for også å finne et telefonnummer, en adresse og noe identifiserende informasjon. Det kan også være private borgere i verden som selger ulovlig, men det ville vært litt rart.

For italienske selskaper kan vi også lese vår guide på hvordan finne e-poster fra enhver person, bedrift, profesjonell eller offentlig instans.

5) Sammenlign domeneopprettingsdatoen

Hvis nettstedet hevder å være født i 2005 og det er tekst som sier "Copyright 2005-2022"Det er faktisk verdt å se om dette var tilfelle. For å gjøre det, gå til siden Hvem er og skriv inn adressen eller domenet, for å verifisere opprettelsen om det samsvarer eller om det bare har vært aktivt i noen få måneder.

Som en generell regel, bedre unngå å kjøpe klær eller annet fra nettsteder som er for unge, selv om de virker påliteligemed mindre de allerede har fått et bevist rykte eller om de er partnere av kjente merker (alltid på en velprøvd måte).

6) Bekreft eieren av nettstedet

Nettbutikksiden er kanskje ikke fra samme selskap. Fra whois-dataene hentet fra forrige kapittel kan det ses om nettstedet ble registrert i Beijing (Kina) eller på bestemte steder hvor skattekontrollen ikke akkurat er den beste.

Akkurat som før unngår vi å kjøpe sko eller klær fra et nettsted som er registrert i Kina, fordi det absolutt ikke er en original forhandler, med mindre det er et faktisk kinesisk merke eller om du er villig til å kjøpe en falsk.

Et godt nettsted hvor du kan finne billige produkter er definitivt AliExpress, men også her må du være oppmerksom på svindel, som vist i vår guide ovenfor hvordan kjøpe på AliExpress i Italia.

7) Analyser domenenavnet

Hvis du søker etter navnet på nettstedet på Google og ja de finner forskjellige lignende nettsteder med lignende domene For eksempel: buy-cheap-shoes.com, buycheapshoes.com, super-cheap-shoes.com eller lignende, det er bedre å unngå å kjøpe fra kloner av kloner, som bare prøver å forvirre folk til å kjøpe på nettsteder som ligner originalene, men bedre indeksert, for å oppmuntre til svindel.

En legitim nettside bør aldri inneholde ordet "billig" eller merkenavnet i internettadressen. Hvis det er flere lignende nettsteder, betyr det at det er et triks for å bli funnet og lure så mange som mulig.

8) Sjekk språket som brukes

Et nettsted kan også inneholde grammatiske feil, men hvis disse er mange og grove, som ser ut til å skyldes automatisk oversettelse, er det bedre å være forsiktig, i utgangspunktet kun fokuserer på nettsteder som støtter det italienske språket og gir assistanse på italiensk (for å løse eventuelle problemer).

Vi kan finne de beste sidene av denne typen i vår flyguide nettsteder for å kjøpe klær og sko med gratis frakt og retur.

Konklusjoner

Ved å følge alle disse tipsene vi risikerer ikke å kjøpe online fra svindelsiderunngå å gi bort penger til svindlere eller gi bort påloggings- eller kredittkortopplysningene dine til profesjonelle tyver som opererer på nettet.

Om samme emne kan vi lese våre ai-guider sikrere betalingssystemer på nett for å foreta kjøp og på beste alternativene til Amazon for å kjøpe online.

Index
  1. 1) Sjekk omdømmet på TrustPilot
  2. 2) Sjekk omdømmet til ukjente lenker
  3. 3) Sjekk HTTPS-støtte
  4. 4) Se etter informasjon om selskapet
  5. 5) Sammenlign domeneopprettingsdatoen
  6. 6) Bekreft eieren av nettstedet
  7. 7) Analyser domenenavnet
  8. 8) Sjekk språket som brukes
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up