Rett opp feilen "SYSTEMTRÅDUNNTAK IKKE HÅNDTERT".

Har vi støtt på feilen "SYSTEM THREAD EXCEPTION NOT HANDLED" og vet ikke hvordan vi skal løse det? La oss sammen finne ut hva vi skal gjøre

Feilen "SYSTEM THREAD EXCEPTION NOT HANDLED" oppstår på PC-er som kjører Windows 10 og Windows 11 når systemet prøver å laste inn en utdatert driver eller en ødelagt driver. Dette problemet kan være vanskelig å løsesiden flere drivere (selv samtidig) kan forårsake problemet, og noen ganger kan det hende at datamaskinen ikke oppdager dem alle.

For å løse problemet må vi derfor finne den eksakte driveren som forårsaker problemet og prøv å gjenopprette eller slette den; selv om feilen gjentar seg, påvirker problemet mer enn én driver eller har påvirket noen viktige drivere for Windows, noe som gjør hele systemet ustabilt.

I den følgende veiledningen vil vi vise deg hvordan du fikser feilen "SYSTEMTRÅDENS UNNTAK IKKE HÅNDTET" på Windows-PCer, slik at du kan gå tilbake til å jobbe på datamaskinen uten låseskjerm og uten å måtte forlate arbeidet halvveis på grunn av en plutselig BSOD.

Start systemet i sikker modus

Det første rådet du bør bruke er å starte systemet i sikker modus, bruk det om nødvendig Windows gjenopprettingskonsoll for å få tilgang til menyen for avanserte alternativer.

Det finnes ulike metoder for å få tilgang til Sikkerhetsmodusmen den mest effektive i hvert scenario innebærer å tvinge Windows 11 eller Windows 10 på nytt tre ganger (å trykke på avslutnings- eller omstart-knappen så snart Windows-logoen vises), og ved tredje oppstart venter vi på at konsollen skal lastes og trykker på på Avanserte alternativertrykker vi på Oppstartsinnstillinger og trykk til slutt på Omstart.

Ved neste omstart trykker vi på il-knappen knapp 4 (eller F4) og knapp 5 (eller F5) for å starte systemet i sikkermodus eller sikkermodus med nettverk. Så snart systemet er aktivt forblir vi på skrivebordet i noen minutter, for å se om systemet er stabilt.

Hvis systemet er stabilt, gjelder problemet nesten helt sikkert skjermkortdriverne, lydkortdriverne, driverne for sekundærutstyret (skrivere, skannere osv.) eller webkameradriverne (dvs. enhetene som ikke fungerer i sikker modus). ).

Avinstaller defekte drivere

Hvis systemet er stabilt i provisorisk, kan vi enkelt finne den defekte driveren ved å trykke på tastekombinasjonen VINN+R på tastaturet skriver vi eventvwr for å åpne Windows Event Viewer, la oss gå til Windows Logs-mappen, åpne mappen System og vi ser etter feilen system_thread_exception_not_handledhjelper oss med nøklene Funn Og Gjeldende loggfilter tilstede på høyre side.

Så snart vi identifiserer den defekte driveren, åpner vi Start-menyen, se etter oppføringen Enhetsadministrasjonutvider vi delen der enheten med den defekte driveren er til stede, høyreklikker på den og velger Avinstaller enhetenpass på å velge elementet Slett enhetsdriverprogramvaren (eller Fjerner enhetsdriveren på Windows 11).

På slutten starter vi systemet på nytt for å få tilgang til normal modus, vi lar de manglende driverne oppdatere direkte fra Windows Update og vi verifiserer riktig funksjon av systemet. Alternativt kan vi installere nye drivere ved å bruke et gratis program som f.eks Driverforsterkere.

Gi nytt navn til den defekte filen

Hvis den defekte driveren er en systemdriver som ikke kan avinstalleres, kan vi prøve å omgå den ved å gå til appen, fortsatt i sikker modus Filutforsker og senere på reisen C:\Windows\System32\driveredvs. mappen der alle driverne er.

Vi identifiserer driveren som viser feilen "SYSTEM THREAD EXCEPTION NOT HANDLED" (som vist i forrige kapittel), klikker på den, trykker F2 og erstatter filtypen med utvidelsen .gammel.

Driverfilen vil ikke lenger lastes, noe som tvinger Windows til å bruke en generisk driver eller en ny driver lastet ned via Windows Update. Vi råder deg til bruk dette trikset bare i tilfelle det virkelig er nødvendiggitt at en feil på feil driver kan koste hele Windows-installasjonen å starte.

Bruk SFC og DISM til å reparere systemfiler

Hvis ingen av triksene ovenfor fungerte og feilen "SYSTEM THREAD EXCEPTION NOT HANDLED" fortsatt vises på PC-en din, kan vi prøve å bruke SFC og DISM for å reparere ødelagte systemfiler på Windows-installasjonen.

For å bruke SFC fra midlertidig (med nettverk) vi åpner ledeteksten fra Start-menyen (med administrative tillatelser, tilgjengelig ved å høyreklikke på appen) og skriver følgende kommando:

sfc /scannow

Den vil søke etter og erstatte korrupte eller manglende systemfiler, som ofte forårsaker feilen som vises i denne veiledningen. Hvis denne skanningen ikke gir noen nyttige resultater vi kan starte online filreparasjonssystem (DISM) ved å kjøre følgende kommando fra ledeteksten:

DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth

Systemet vil begynne å skanne filene som skal repareres; så snart skanningen avsluttes starter vi kommandoen:

DISM /Online /Cleanup-image /RestoreHealth

for å starte selve reparasjonen. Prosessen kan ta lang tid, så det er bedre å lene seg tilbake og vente på at operasjonen er ferdig; så snart DISM fullfører oppgaven, starter vi systemet på nytt for å sjekke at Windows fungerer som det skal.

Gjenopprett Windows

Fungerte noen metode for å fikse feilen "SYSTEM THREAD EXCEPTION NOT HANDLED"? I dette tilfellet lVår siste utvei er å gjenopprette Windowssom kan brukes fra samme meny som vist i kapittelet om sikker modus.

Vi starter Windows på nytt tre ganger, åpne gjenopprettingskonsollen fra menyen Avanserte alternativer og vi bruker oppføringer for systemgjenoppretting eller systembildegjenoppretting for å gjenopprette Windows.

Om dette emnet kan vi lese våre guider om hvordan gjenopprette PC-en til en tidligere dato kom igjen hvordan tilbakestille Windows (Tilbakestill PC).

Konklusjoner

Som nevnt i innledningen Å fikse feilen "SYSTEM THREAD EXCEPTION NOT HANDLED" er ikke lett i det hele tatt, siden problemet ofte gjelder en eller flere drivere installert på systemet. For å kunne handle må vi få tilgang til sikker modus, bekrefte at alt fungerer uten BSOD og se etter den defekte driveren, slik at vi kan fjerne og erstatte den.

Hvis problemet gjelder systemfiler, er det best å bruke SFC og DISM for å løse, som også sett i vår artikkel om hvordan fikse "filen ikke funnet eller ødelagt" hvis Windows og hvordan du brukerDISM-grensesnitt for å rense og reparere Windows.

Index
  1. Start systemet i sikker modus
  2. Avinstaller defekte drivere
  3. Gi nytt navn til den defekte filen
  4. Bruk SFC og DISM til å reparere systemfiler
  5. Gjenopprett Windows
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up