Skriveren oppdager ikke-originale kassetter: hvordan løses det

Gjenkjenner ikke skriveren kompatible kassetter lenger? La oss se hva vi kan gjøre for å løse dette utskriftsproblemet

Uoriginale blekkpatroner representerer en billig og rask måte å redusere driftskostnadene til en skriver på; Dessverre tolererer ikke produsentene denne praksisen særlig godt, og introduserer nye kontrollsystemer på skrivere som kan blokkere en ikke-original patronsom faktisk ikke lenger vil skrives ut selv måneder etter installasjonen (som skjedde med

1) Tilbakestill skriverminnet

Den første prosedyren vi kan følge hvis skriveren ikke lenger leser kompatible kassetter, er en tilbakestilling av skriverens interne minne. For å fortsette, følg trinnene beskrevet nedenfor til punkt og prikke:

 • vi fjerner den kompatible kassetten og installerer en original kassett, selv om sistnevnte er oppbrukt;
 • vi lar skriveren være slått på og ubrukt i 10 minutter;
 • vi starter prosedyren for kassettbytte og installerer den nye kassetten;
 • vi venter på at feilvarselvinduet skal vises;
 • vi tar brått ut skriverens strømstøpsel;
 • vi venter 10 minutter og kobler strømmen til skriveren igjen.

Denne prosedyren bør tilbakestille skriverens minne og gjenopprette gjenkjenningen av den ikke-originale kassetten. hvis feilen dukker opp igjen prøver vi å fjerne strømmen etter å ha fjernet den originale kassetten, vi prøver å koble til den kompatible kassetten med skriveren av og koble til strømmen igjen, for å tvinge gjenkjenning av den nye kassetten.

2) Tilbakestill skriveren til originalinnstillingene

Hvis den forrige prosedyren ikke har løst problemet med kompatible kassetter, kan vi prøve å gjenopprette skriverprogramvaren til de opprinnelige innstillingene. Prosedyren varierer avhengig av skriveren som brukes, men prosedyren er svært lik på alle modeller på markedet:

 • vi slår på skriveren og fjerner de ikke-originale patronene (de ukjente);
 • vi åpner nettsiden for skriverinnstillinger og henterIP adresse av enheten og skrive den inn i nettleseren;
 • la oss komme inn i menyen Innstillingeri menyen Avansere eller i menyen Restaurering;
 • vi trykker på Gjenopprett fabrikkinnstillinger (eller lignende oppføringer) og bekrefte om nødvendig;
 • Ved neste omstart installerer vi de kompatible kassettene og prøver å skrive ut en testside.

Hvis skriveren etter tilbakestillingen leser blekkpatronene vi unngår alle skriveroppdateringer ved å gå inn på nettskjermen for innstillinger igjen og blokkere automatiske skriveroppdateringer; ikke alle skrivere tilbyr denne muligheten, men hvis alternativet er tilgjengelig det er best å deaktivere enhver form for oppdatering for å opprettholde total kompatibilitet.

3) Deaktiver patronbeskyttelse

På HP-skrivere (de mest problematiske med kompatible kassetter) kan det være svært nyttig å deaktivere kassettbeskyttelse, en spesifikk funksjon som gjør kassettbrikkene ubrukelige på andre skrivere, og også gjør eventuelle uoriginale kassetter utstyrt med en modifisert HP-brikke inkompatible.

Hvis vi aldri har gjort det før, deaktiver denne beskyttelsen ved å gå til HP-skriverinnstillinger-menyen (vi får IP-adressen til skriveren som vist i forrige kapittel), trykk på menyen Innstillingerklikker vi på Preferanservelger vi menyen HP-kassettbeskyttelsela oss få stemmen ut Slå av HP-kassettbeskyttelse og trykk til slutt på Søke om.

Andre produsenter har også introdusert lignende beskyttelsesmekanismer: trinnene er like, du trenger bare å få tilgang til skriverens webinnstillinger og navigere gjennom menyene på jakt etter beskyttelsessystemet; Det kan også være nyttig å be Google om hjelp ved å skrive navnet på skriveren etterfulgt av strengen "deaktiver patronbeskyttelse".

Fra nå av vil selv ikke-originale eller reproduserte patroner bli gjenkjent uten problemer, selv etter en oppdatering utført av produsenten; Vi anbefaler at du med jevne mellomrom sjekker at denne varen forblir deaktivert, gitt at en enkel oppdatering er nok til å "tvinge" aktiveringen (alt til produsentens fordel).

4) Deaktiver sending av skriverinformasjon

Et annet effektivt triks for å unngå problemer med ikke-originale patroner innebærer å deaktivere sending av skriverinformasjon; denne informasjonen er anonym, men de inkluderer også informasjon om installerte kassetterinkludert informasjon om type patron (original eller kompatibel).

Til deaktivere sending av anonym informasjon vi må:

 • fjern ikke-originale patroner:
 • gjenopprette skriveren til fabrikkinnstillingene;
 • deaktiver patronbeskyttelse;
 • få tilgang til skriverens nettinnstillinger og identifiser informasjonssiden (på HP må vi åpne banen Innstillinger -> Preferanser -> Overføring av bruksinformasjon i anonymt format);
 • Deaktiver sending av anonym informasjon via Internett.

Etter å ha deaktivert dette elementet, prøver vi å installere de kompatible kassettene på nytt og umiddelbart fortsette utskriften uten problemer.

5) Andre nyttige tips

I tillegg til triksene som er anbefalt så langt kan vi løse problemet med at skriveren ikke leser den uoriginale kassetten prøver følgende forslag:

 • vi bruker kun kompatible kassetter fra en produsent som allerede er brukt tidligere;
 • vi bytter alle skriverkassettene, bytter fra originale til kompatible og unngår å blande de to typene kassetter;
 • vi bruker originale kassetter minst en gang hvert tredje år, og bytter deretter til de som er kompatible med tilbakestilling av minne;
 • vi leser kommentarene om kompatible kassetter, og identifiserer eventuelle problemer med en skrivermodell som er identisk med vår;
 • vi bruker et nettsted som gir retur eller erstatninger for problemkassetter;
 • vi beholder de originale tomme patronene, siden de kan brukes til å tilbakestille minnet;
 • vi rengjør kontaktene til brikken og skriveren med en bomullspinne;
 • vi gjennomfører regelmessig vedlikehold av skriveren;
 • vi unngår bruk av XXL eller forbedrede kassetter, og velger standard kvantitetsmodeller;
 • vi unngår å bruke blekktanker, vi installerer kun patroner med tilsvarende dimensjoner som originalene.

For mer informasjon kan vi lese artikkelen vår om Hvordan skifte skriverkassetter.

Konklusjoner

En skriver som plutselig slutter å skrive ut er et stort problem, spesielt hvis årsaken er en kompatibel patron som til i går fungerte uten problemer. Heldigvis kan vi fortsatt følge noen avanserte råd for deaktiver alle blokker eller funksjoner som kan forårsake problemer med ikke-originale kassetterslik at du kan begynne å skrive ut igjen.

HP-skrivere er mest berørt av dette problemet, men andre produsenter går også mot denne formen for blokkering, for å oppmuntre til kjøp av originale produkter.

Fortsatt om temaet skrivere og sparing kan vi lese guidene våre om Hvordan spare blekk og skriverkassetter kom igjen hvordan velge en ny skriver.

Index
 1. 1) Tilbakestill skriverminnet
 2. 2) Tilbakestill skriveren til originalinnstillingene
 3. 3) Deaktiver patronbeskyttelse
 4. 4) Deaktiver sending av skriverinformasjon
 5. 5) Andre nyttige tips
  1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up