Slå skjermtid på og av på iPhone

Index
  1. 1) Slå skjermtid på og av
  2. 2) Blokker apper etter en viss tidsperiode
  3. 3) Blokker lansering, installasjon og kjøp i appen
  4. 4) Hvordan blokkere forbudt innhold på nettet
  5. 5) Deaktiver skjermtid uten å vite koden
    1. Konklusjoner

Hva er det for og hvordan administrere skjermtidsstyringsfunksjonen på iPhone, for å regulere hvilke apper som skal brukes eller blokkeres etter en viss periode

Funksjonen iPhone-brukstid det er veldig nyttig for å sjekke hvor mye tid vi bruker foran telefonen, men det kan også brukes som en flott verktøy for foreldrekontrollgitt at de kan settes til å blokkere apper og nettinnhold etter en viss tids bruk, blokkere spesifikke apper og forhindre tilgang til nettsteder som er forbudt for mindreårige.

I den følgende guiden vil vi vise deg i detalj hvordan slå skjermtid på og av på iPhonesom også viser deg hvordan du programmerer den til å blokkere apper etter en viss tidsperiode, hvordan du blokkerer en eller flere apper for alltid, og hvordan du blokkerer forbudt innhold.

1) Slå skjermtid på og av

For å administrere skjermtidsfunksjonen åpner vi appen Innstillingerla oss trykke på menyen Brukstid og trykk til slutt på elementet Aktiver "Skjermtid" for å aktivere funksjonen. En skjerm åpnes der du kan bekrefte starten på tjenesten og om du vil aktivere beskyttelse for telefonen vår eller for telefonen til en mindreårig: dette er allerede det første avgjørende valget, selv om blokkene kan konfigureres manuelt i ethvert scenario.

Grunnleggende skjermtid overvåker appene vi bruker og aktivitetene som utføres, uten noen form for blokkering eller filter; For raskt å deaktivere funksjonaliteten, åpne den samme menyen og trykk ned Slå av "Skjermtid".

Dette siste elementet er kun tilgjengelig hvis vi ikke har angi en sikkerhetskode, nødvendig for å konfigurere blokkene (som vi vil se i de følgende kapitlene); hvis vi har angitt koden, må vi først angi den valgte koden og først deretter deaktivere skjermtid.

2) Blokker apper etter en viss tidsperiode

For å blokkere apper etter en viss tid eller om natten (egentlig veldig nyttig hvis iPhone brukes av mindreårige barn), ta oss bare tilbake til Innstillinger -> Skjermtidaktiver funksjonen (om nødvendig) og trykk til slutt på elementet Bruk koden "Skjermtid".

På den nye skjermen velger vi en 4-sifret kode, skriver inn koden på nytt for bekreftelse og oppgir en Apple-ID på den siste skjermen (veldig nyttig for å tilbakestille koden hvis du glemmer den). Etter å ha bekreftet Apple-kontoen din vil vi ha aktivert koden som beskytter skjermtid mot uautoriserte endringer.

Nå kan vi blokkere apper etter en viss tid ved å trykke på menyen App-begrensningertrykker på Legg til bruksbegrensningbekrefte beskyttelseskoden, velge kategorien eller kategoriene som skal blokkeres (for eksempel Spill Og Sosial) og til slutt angi en maksimal brukstid (minimum 1 minutt), velge hvor mange minutter eller timer du kan bruke de valgte kategoriene; vi kan også tilpasse de enkelte ukedagene, for å ha større fleksibilitet.

Etter å ha valgt brukstid, sørg for å sjekke varen Blokker ved slutten av grensen og trykk til slutt på Legg til for å legge til bruksgrensen.

3) Blokker lansering, installasjon og kjøp i appen

Hvis vi derimot ønsket å forhindre bruk av en eller flere apper for alltid (uten tidsbegrensninger), er alt vi trenger å gjøre å ta veien Innstillinger -> Skjermtidvelg menyen Innhold og personvernbegrensningertrykke på Apper tillatt og fjern haken ved siden av appene vi vil blokkere.

Fra nå av vil ikke uautoriserte apper lenger bli lansert, selv om vi installerer dem på nytt. For å blokkere installasjonen av nye apper, ta oss bare til skjermen Kjøp i iTunes og App Store og fjern tillatelsen på skjermen Appinstallasjon.

Hvis vi derimot ønsket å blokkere kjøp i appen (et ekte mareritt for foreldre), er det bare å gå til skjermen igjen Kjøp i iTunes og App Store og fjern tillatelsen i menyen Kjøp i appen.

4) Hvordan blokkere forbudt innhold på nettet

Skjermtid kan konfigureres som en ekte foreldrekontroll, siden den er i stand til blokkerer også tilgang til nettsteder eller apper som er forbudt for mindreårigeuten å nødvendigvis installere apper som blokkerer og overvåker innholdet som besøkes.

For å fortsette, la oss ta veien Innstillinger -> Skjermtidåpner vi menyen Innhold og personvernbegrensningervelger vi menyen Innholdsbegrensning og til slutt åpner vi menyen Nettinnholdog pass på å velge filteret Begrens voksennettsteder.

For å filtrere appene basert på anbefalt alder, åpner du bare menyen App og velg den beste aldersgruppen; det samme kan gjøres i menyene Bøker, App klipp, Film Og TV-programmer.

Alltid på samme skjerm kan vi endre innholdet og språket som støttes av Siri (og dermed fjerner banneordene) og administrerer tillatelsene til Spillsenter (for å begrense online spillaktiviteter).

5) Deaktiver skjermtid uten å vite koden

Etter to feil forsøk på å taste inn koden, er skjermtidsfunksjonen blokkert og det er ikke lenger mulig å gjøre endringer; dette burde være nok til å holde mindreårige unna å prøve å endre innstillingene, men ting blir alvorlig hvis vi glemmer koden!

Heldigvis kan du tilbakestille skjermtidskoden din via Apple ID-kontoen du brukte da du aktiverte funksjonen; for å fortsette, la oss ta veien Innstillinger -> Skjermtidtrykker vi på elementet Endre "Skjermtid"-kodenla oss nå trykke på Deaktiver "Skjermtid"-koden og trykk på på skjermen som åpnes Har du glemt koden din?.

Nå er alt vi trenger å gjøre å skrive inn Apple ID-legitimasjonen som ble brukt til å angi koden og vente på bekreftelse fra Apple, som umiddelbart vil fjerne eventuell tidligere angitt kode. For å slå av funksjonen helt, er det bare å trykke ned Slå av "Skjermtid".

Hvis vi også har glemt Apple ID-passordet, anbefaler vi at du leser rådene fra Apple selv på siden Hvis du har glemt Apple ID-passordet.

Konklusjoner

Skjermtidsfunksjonen er mer enn bare en overvåking av aktivitet og appbruk, da den kan planlegges som en ekte foreldrekontroll for å blokkere apper som brukes for ofte, blokkere noen apper for alltid, blokkere R-klassifisert innhold og forhindre hensynsløse kjøp av apper som koster penger eller kjøp i apper.

For mer informasjon kan vi lese våre guider på foreldrekontroll på barnas mobiltelefoner med Google Family Link og lignende apper og hvordan sette opp en foreldrekontroll og foreldrekontroll på PC og internett.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up