Slik bruker du Clipchamp, den nye Windows Movie Maker

La oss sammen oppdage alle funksjonene til Microsoft Clipchamp, programmet som erstattet Windows Movie Maker på PC-er med Windows 11

Selv om vi på Windows finner mange programmer for redigering av videoer, har historiske PC-brukere aldri glemt Windows Movie Maker, det mest brukte videoredigeringsprogrammet selv om det ikke lenger har vært støttet og oppdatert på flere år (vi kan fortsatt last den ned og prøv den).

Microsoft prøvde å erstatte Movie Maker med innebygde verktøy og andre lignende programmer, men ingen var like gode som Movie Maker; situasjonen kan til slutt ha endret seg, gitt at Microsoft har bestemt seg for å integrere Clipchamp videoredigeringsprogramblant de beste i sin kategori e sann arving til Windows Movie Maker.

I den følgende veiledningen vi vil vise deg alle hovedfunksjonene til Microsoft Clipchampslik at du kan begynne å bli kjent med den nye editoren og umiddelbart lage nye videoer for å dele på sosiale medier, chatter, Twitch, YouTube eller andre nettsteder vi jobber med.

Clipchamp er integrert i Windows 11 (det fungerer også på Windows 10), så er det bare å søke etter det i Start-menyen; hvis vi ikke finner den installert på PC-en vi oppdaterer Windows 11 eller vi laster ned applikasjonen direkte fra

1) Bruk standardmalene for nye videoer

En av de mest interessante funksjonene til Clipchamp er tilstedeværelsen av videomalersom lar oss lage en ny video basert på våre behov og plattformen som vi senere ønsker å dele den opprettede videoen på.

Etter å ha åpnet appen er det bare å trykke på en av modellene i seksjonen La deg inspirere av en modell; alternativt kan vi finne samlingen av alle videomaler ved å trykke på venstre side på menyen Modeller.

Å velge en mal vil i stor grad lette opprettelsen av videoen vår: hvis vi velger for eksempel YouTube videoen vil bli tilpasset for å deles på den berømte delingsplattformen, i tillegg til at du kan lage raskt lysbildefremvisning (filmene med de statiske bildene som ruller), videospillspillvideoer Og videoer for arrangementer og høytider.

Det er ingen mangel på maler for å lage videoer for Instagram og TikTokslik at vi kan tilpasse hver video vi har til de mest brukte sosiale nettverkene for øyeblikket.

2) Klipp ut og slå sammen videoer

Videoredigerere brukes ofte til å kutte deler av videoer, fjerne uønskede deler eller slå sammen flere videofragmenter til ett.

For å klippe og bli med videoer på Clipchamp trenger vi bare å åpne programmet på Windows, trykk på Lag en ny videotrykke på Importer multimedieelementer og velg videoene vi vil redigere fra Windows filbehandling.

Etter å ha lastet multimedieelementene, hold musen trykket over videoen og dra den til nedre høyre del av appen (hvor det er skrevet Dra media hit), for å legge til videoen til prosjektets tidslinje.

Nå som videoen er lagt til prosjektets tidslinje, la oss gå til det nøyaktige punktet der vi ønsker å kutte og trykke på knappen øverst Dele opp (formet som en saks) eller trykk på S-tasten for å utføre klippet.

Videoen vil bli kuttet: for å slette den kuttede delen, velg ganske enkelt den delen av klippet som skal fjernes og trykk på knappen Slett (vi kan også trykke på DEL- eller DEL-tasten på tastaturet for å få samme effekt).

Å slå sammen videoer er like enkelt: alt vi trenger å gjøre er å legge til videoene som skal slås sammen på samme tidslinje, matche kantene perfekt og trykke på toppen Eksport for å lage en enkelt video.

3) Sett musikk til en video

En annen veldig populær funksjon blant videoredigerere på PC er muligheten for legge til musikk og lydeffekter til videoene våreenda mer hvis de trenger å deles på TikTok eller Instagram.

For å legge til musikk til videoen vår med Clipchamp åpner vi appen på Windows, trykk på Lag en ny videolaster vi multimedieelementene, drar dem inn på tidslinjen og trykker til slutt på feltet Legg til lyd (presenteres rett under tidslinjen til videoen vi la til).

En side åpnes med forskjellige lydeffekter som kan legges til videoen: for å fortsette er det bare å velge ønsket effekt eller musikk og trykke på Legg til tidslinje.

Hvis vi vil legge til vår personlige musikk i videoen, la oss gå til menyen igjen Ditt multimediatrykker vi på Importer multimedieelementervelg en sang i MP3-format (eller andre lydformater), og når innlastingen er fullført, drar du sangen inn i Legg til lyd-linjen på tidslinjen.

For å fjerne lyden fra videoen er det bare å trykke på klippet på tidslinjen, klikk på øverst til høyre Lyd og tilbakestill volumet; vi kan også bruke nøkkelen Koble fra lyden for å skille videoen fra lyden, slett det frakoblede lydsporet og legg til musikalske effekter eller en av sangene våre.

Om dette emnet kan vi også lese vår guide til nettsteder for å laste ned gratis musikk, gratis å lytte til på klubber og fester.

4) Sett overganger og tekst til en video

Å legge til overgangseffekter og tekst til en video er veldig enkelt på Clipchamp. For å fortsette med overgangseffektene er det bare å legge til flere videoer på tidslinjen (eller klippe ut enkeltvideoen for å generere flere klipp), plassere musen i rommet mellom de to videoene og så snart +-knappen vises, trykke på Legg til overgang.

En ny seksjon åpnes på høyre side der du kan velge overgangseffekten som skal brukes for overgangen mellom de to klippene, og også velge varigheten av effekten. Andre overganger å legge til videoen kan ses ved å trykke på knappen Overganger tilstede på venstre side.

Hvis vi i stedet ønsker å legge til tekst mellom videoene (for å lage en tittel for kapittelet i klippet), trykker vi på venstre side av menyen Tekstvelg den foretrukne modellen blant de tilstedeværende, dra den til tidslinjen og plasser den i begynnelsen av videoen ved hjelp av linjen Legg til tekst tilstede over tidslinjen; på denne måten det vil være mulig å plassere tekst mellom to trimmede klippmellom to sammenføyde videoer eller på slutten av videoen.

Etter at du har lagt til teksten, åpnes en ny meny til høyre der du kan velge teksten du vil legge til og fonten du vil bruke for den valgte effekten.

5) Hvordan ta opp videoer på Clipchamp

For å fullt ut dra nytte av arven fra Windows Movie Maker, integreres Clipchamp flotte funksjoner for å ta opp nye videoer ved hjelp av webkameraet, et profesjonelt kamera koblet til PC-en eller ta opp PC-skjermen direkteslik at du raskt kan lage videoopplæringer.

For å ta opp video med Clipchamp åpner vi programmet, trykk på Ta opp noevelger vi videokilden blant de tilstede på venstre side (for eksempel Skjerm), gir vi alle nødvendige tillatelser for appen, trykk på knappen nederst til venstre Ta opp (rød sirkel), velg hva du vil ta opp på skjermen (et vindu, en fane eller hele skjermen), velg om du vil legge til systemlyd og trykk til slutt på Dele for å starte selve opptaket.

Trykk på knappen på slutten av opptaket Stoppe nederst til venstre sjekker vi forhåndsvisningen av den innspilte videoen, og hvis vi liker videoen, trykker vi videre Lagre og rediger for å åpne den i Clipchamp-editoren.

Videoen legges automatisk til i prosjektets tidslinje, slik at du kan trimme, redigere og legge til lydeffekter eller musikk; for umiddelbart å gjøre andre opptak (for å legge til det første opptaket) kan vi bruke menyen Ta opp og lag øverst til venstre.

For elskere av videospill eller demonstrasjonsvideoer med brukerinteraksjon, er det mulig å ta opp både programvinduet og webkameraet vårt ved å bruke funksjonen Skjerm og webkameravelge appvinduet som skal spilles inn, plassere opptakspop-up-vinduet som kommer fra webkameraet og gi tillatelser til å få tilgang til webkameraet vårt.

På slutten av opptaket vil vi ha en video av det valgte vinduet og, i det foretrukne hjørnet av skjermen, popup-vinduet med ansiktet vårt.

Om dette emnet kan vi lese vår guide om hvordan ta opp skrivebord og spillstrømming på PC.

Konklusjoner

Etter å ha prøvd det i mange spill kan vi si det Clipchamp er klart bedre enn Windows Movie Maker og alle andre videoredigeringsprogram tilgjengelig for Windows. Programmet er egentlig veldig enkelt å bruke, gir alle nødvendige verktøy for å redigere, lage og eksportere videoer, har ingen reklamemeldinger og fungerer bra på hvilken som helst PC.

Hvis Clipchamp ikke overbeviser deg og vi ønsker å prøve andre gyldige programmer, foreslår vi at du leser våre ai-guider online videoredigeringssider og for å redigere videoer med remikser og spesialeffekter og ai programmer for å redigere MP4-, MKV- og AVI-videoer.

Index
  1. 1) Bruk standardmalene for nye videoer
  2. 2) Klipp ut og slå sammen videoer
  3. 3) Sett musikk til en video
  4. 4) Sett overganger og tekst til en video
  5. 5) Hvordan ta opp videoer på Clipchamp
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up