Slik gjenoppretter du Microsoft Store på Windows 11

Index
  1. Kjør feilsøkingsprogrammet
  2. Tilbakestill Microsoft Store-bufferen
  3. Reparer Microsoft Store
  4. Registrer Microsoft Store-appen
  5. Bruk SFC og DISM for å gjenopprette Microsoft Store
    1. Konklusjoner

Windows 11 Microsoft Store fungerer ikke lenger eller vil ikke åpnes? La oss se hva vi kan gjøre for å gjenopprette den.

De

Kjør feilsøkingsprogrammet

Det første tipset er å bruke det med en gang feilsøking, som gir et alternativ dedikert nøyaktig til Microsoft Store og appene vi har lastet ned fra den. Denne varen er tilgjengelig for både Windows 11 og Windows 10 og kan umiddelbart vise seg å være avgjørende for å få Microsoft-butikken til å fungere riktig.

For å fortsette trykker vi VINN+I på tastaturet for å åpne Innstillinger-menyen, klikk på menyen Systemåpner vi menyen Feilsøking og la oss ta det opp Andre feilsøkere; på skjermen som åpnes, trykk på knappen Løpe tilstede ved siden av varen Windows Store-apperfor å gjenopprette riktig funksjon av butikken.

Tilbakestill Microsoft Store-bufferen

Microsoft Store har også sin egen cache, og vi kan prøve å tømme den for å gjenopprette riktig funksjon av butikken som er blokkert eller ikke laster ned nye apper.

For å bruke dette forslaget, trykk VINN+R på tastaturet for å åpne vinduet Løpeskriver vi kommandoen wsreset.exe og trykk Enter på tastaturet; et tomt ledetekstvindu åpnes der kommandoen vil bli utført, og frigjør Microsoft Store-bufferen.

Reparer Microsoft Store

Blant de mange verktøyene som tilbys for å reparere Microsoft Store finner vi ogsåautomatisk reparasjonsalternativinkludert i appinnstillingene og nyttig i alle tilfeller der de tidligere forslagene ikke har hatt noen effekt.

La oss ta deg med på veien for effektivt å reparere Microsoft Store Innstillinger -> Apper -> Apper og funksjoneridentifiserer vi appen Microsoft Storetrykk på de tre prikkene ved siden av navnet på appen, trykk på Avanserte alternativer og bla til vi kommer til delen Nullstille.

Herfra kan vi fortsette trinn for trinn: trykk først på knappen Stoppe for å stoppe prosessen trykker vi så på Restaurere å gjenopprette butikken uten å miste personlige data; hvis dette ikke er nok til å starte den på nytt, trykker vi også på knappen Nullstille for å slette både buffer og personlige data knyttet til Microsoft Store.

Registrer Microsoft Store-appen

Hvis Microsoft Store-appen har problemer etter en systemoppdatering eller etter bytte fra en versjon av Windows til en annen (for eksempel fra Windows 10 til Windows 11), kan vi gjenta registreringsprosedyren for å få den til å fungere igjen.

For å bruke dette trikset åpner vi Start-menyen, skriv Windows PowerShell og etter å ha identifisert appen, trykker vi på siden Kjør som administrator for å åpne konsollen med administrative tillatelser.

I det nye konsollvinduet skriver vi inn følgende kommando:

Get-AppxPackage -AllUsers *WindowsStore* | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}

etterfulgt av Enter-tasten på tastaturet. Registreringsprosedyren for Microsoft Store-appen vil bli startet på konsollen for alle brukere på PC-en; på slutten av prosedyren lukker vi alt og starter PC-en på nytt for at endringene skal tre i kraft.

Bruk SFC og DISM for å gjenopprette Microsoft Store

Hvis vi ikke kan få Microsoft-butikken til å fungere selv med registrering, mest sannsynlig ja skadede systemfilerog forhindrer at apper eller prosesser knyttet til butikken starter.

For raskt å reparere systemfiler kan vi bruke to kommandoer: SFC og DISMbåde for å startes fra ledeteksten og f utmerket for løse problemer relatert til systemfiler og kl Feil Windows-installasjoner.

For å bruke SFC åpner vi Start-menyen, søk Ledeteksten og trykk sidelengs på Kjør som administrator etter å ha valgt den. Fra ledeteksten starter vi følgende kommando:

sfc /scannow

for å begynne å søke og reparere systemfiler. Dette verktøyet er tregt, men effektivt, spesielt hvis det kan finne kopier av ødelagte filer i oppstartspartisjonen eller Windows' innebygde gjenopprettingspartisjon.

Hvis SFC ikke har løst problemet knyttet til Microsoft Store, kan vi bruke DISM som en siste utvei for reparasjon; vi åpner ledeteksten som vist ovenfor (dvs. med administrative tillatelser) og denne gangen skriver vi inn følgende kommando:

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth

Søket etter skadede filer og erstatning med nye filer tatt direkte fra Microsoft-servere vil begynne; det sier seg selv at når vi starter denne kommandoen, PC-en må være koblet til Internett for å fungere korrekt.

Konklusjoner

Med disse tipsene bør vi raskt og enkelt kunne gjenopprette Microsoft Store på Windows 11, uten å måtte gjenopprette hele systemet eller bruke en av gjenopprettingsverktøy som tilbys av Windows for en enkel app som ikke åpnes.

Som et siste triks kan vi prøve opprette en ny bruker og logg inn på Microsoft Store derfra: Hvis vi legger merke til at butikken fungerer som den skal, overfører du bare filene fra den gamle brukeren og starter på nytt derfra. For å lære mer om denne muligheten kan vi lese våre guider på hvordan opprette en brukerkonto på Windows og hvordan gjenopprett brukerprofil i Windows 10 og 11.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up