Styr TV-en med Android-smarttelefonen og fjernkontrollappene

Gratis apper for Android for å bruke smarttelefonen din som TV-fjernkontroll, både med infrarød og Wifi for Smart-TVer

En moderne Smart TV den kan styres direkte fra Android-smarttelefonen, uten at sistnevnte har en infrarød sensor: ved hjelp av hjemmets Wi-Fi-tilkobling er det mulig å konfigurere fjernkommandoene direkte fra telefonen, som effektivt blir en fjernkontroll for å kontrollere volumet, endre kanaler eller start medieapper uten å måtte bruke den offisielle fjernkontrollen.

Siden i dag nesten alle TV-er på salg er Smart-TV-er, vil vi vise deg i den følgende guiden hvordan kontrollere tv med Android-smarttelefonVi vil vise deg både spesifikke apper for ulike TV-produsenter og "universelle" apper, som kan fungere med nesten alle modeller av Smart TV vi har.

LES OGSÅ: App for å bruke den infrarøde sensoren på Android-telefonen til å bytte TV-kanal

App for å kontrollere smart-TVer

Så godt som alle Smart TV-produsenter tilbyr en app som kan kopiere knappene på fjernkontrollen, for å unngå å skade den eller miste den. Den eneste forutsetningen for at disse appene skal fungere, er å sørge for at telefonen og smart-TV-en er koblet til det samme Wi-Fi-nettverket.

De beste appene for å kontrollere smart-TV-er Jeg er:

Dette er de offisielle appene som vi kan laste ned basert på produsenten av TV-en som er i bruk. Etter nedlasting starter du TV-en med den tradisjonelle fjernkontrollen, start appen på telefonen vår, vent til TV-en vises i listen over tilgjengelige enheter, trykk på navnet og vi bekrefter tilknytningen til appen (ved vist sikkerhetskode eller ved bekreftelsesforespørsel); nå vil vi kunne kontrollere Smart TV med telefonen.

Hvis vi har en Smart TV med Android TV operativsystem appen vi anbefaler at du laster ned er Android TV Remote Serviceden offisielle appen for å kontrollere enhver Android TV på markedet, fra alle produsenter (Sony, Philips og andre).

App for den infrarøde sensoren på telefonen

Hvis telefonen vår har en infrarød sensor (IrDA), kan vi kontrollere hvilken som helst TV, også de uten Smart TV-teknologi. For å erstatte den infrarøde fjernkontrollen er alt vi trenger å gjøre å laste ned appen Fjernkontrollen mintilgjengelig for alle Xiaomi-enheter.
For å bruke Mi Remote-kontrolleren som en erstatningsfjernkontroll for TV-en, er alt vi trenger å gjøre å åpne appen Mi fjernkontrolltrykk på +-ikonet øverst til venstre, velg kategorien TVvelg TV-merket i vår besittelse og følg instruksjonene på skjermen, pass på å holde deg ca. 2 meter fra IR-sensoren på TVen.

Appen lar oss prøve ulike konfigurasjoner, skru opp volumet eller slå TV-en av og på; så snart vi finner den riktige frekvensen bekrefter vi og velger et navn å tildele vår nye fjernkontroll.

Andre apper som drar nytte av telefonens infrarøde sensor er:

 • SURE Universal fjernkontroll, som fungerer bra med alle modeller av Android-smarttelefoner. Med SURE er det mulig å velge om du vil kontrollere TV-en ved hjelp av den infrarøde mottakeren på smarttelefonen (IR-enhet) eller om du vil bruke en Wi-Fi-tilkobling.
 • Smart TV-fjernkontrollen utmerket app som er kompatibel med alle Samsung og LG Smart TV-er.
 • Universal TV-fjernkontroll er en universell app som lar deg dra nytte av både infrarød teknologi, hvis den finnes, og WIFI-tilkoblingen til Smart TV. det burde fungere for å gjøre Android-mobil om til fjernkontroll i store TV-er fra LG, Samsung, Sony, Panasonic og andre merker.
 • TV-fjernkontroll for Samsung TVen app dedikert eksklusivt til Samsung TV-er (uansett år).
 • Universal fjernkontroll for TVen ekte app for å gjøre telefonen om til en universell fjernkontroll for enhver TV-modell.

For mer informasjon kan du også lese vår guide til App for å se TV på mobiltelefon (Android og iPhone) gratis.

Andre TV-fjernkontrollapper

Hvis vi koblet til en Fire TV Stick til vår Smart TV kan vi fjernstyre den (uten å måtte bruke den medfølgende fjernkontrollen) ved å laste ned appen Amazon Fire TV.
Ved å starte denne appen vil vi umiddelbart ha tilgang til Fire TV Sticks som er tilstede på Wi-Fi-nettverket, og etter en visuell bekreftelse vil vi kunne replikere operasjonen til en hvilken som helst tast på den fysiske fjernkontrollen, med mulighet for å bruke en touchpad (for å flytte en markør raskt) eller for å hente frem et tekstfelt (for å skrive raskt i søkefeltene eller i nettleseren).

Hvem eier en Sky- eller Sky Q-dekoder kan laste ned den offisielle appen Sky fjernkontrolltilgjengelig gratis for alle Android-enheter.
For å bruke appen er alt vi trenger å gjøre å åpne den, bekrefte tilgangen via Wi-Fi-nettverket og begynne å bruke tastene som tilbys for å bla gjennom satellittkanalene eller åpne en av de støttede appene.

Hvis vi har en Chromecast, en Chromecast Ultra eller en Chromecast med Google TV vi kan styre funksjonene direkte fra appen som vi starter rollebesetningen fra; i de fleste tilfeller vil vi se pausetastene, forover- og bakovertastene, volumtastene og andre multimedietaster. Hvis vi derimot ville sjekke alle Chromecastene på nettet, foreslår vi at du laster ned appen på telefonen din Google Home.

De som bruker en Android TV Box eller en Linux-basert medieserver kan prøve appen AppGround IOflott for å gjøre telefonen om til et Bluetooth-tastatur og -mus uten en dedikert server.

Vi installerte Kodi mediasenter på vår smart-TV eller på en TV-boks? I dette tilfellet anbefaler vi deg å prøve appen Kjernei stand til å gi full kontroll over multimediefunksjonene og avspilling av innhold sett med Kodi.

Slik kontrollerer du hvilken som helst TV fra telefonen

Hvis vi ikke har en smarttelefon med en infrarød sensor og vi har en vanlig TV (uten Smart TV), kan vi fortsatt forvandle Android-telefonen til en TV-fjernkontroll ved å installere en fjernkontrollenhet som f.eks. Broadlink RM4 Mini.
Med denne enheten vil vi ha en universell infrarød fjernkontroll som kan kobles til Wi-Fi-nettverket, slik at vi kan konvertere signalene som kommer fra appen til infrarøde signaler som er kompatible med praktisk talt alle TV-er.

For å fortsette må vi først og fremst laste ned appen på telefonen vår bredlinklogg på med en Broadlink-konto, og så snart appens startskjerm er tilgjengelig, legg til din nylig kjøpte Broadlink RM4 Mini (ved å logge på hjemme-Wi-Fi).
På slutten av den innledende konfigurasjonen vil vi bli spurt om hvilken fjernkontroll som skal legges til: vi velger produsentens fjernkontroll og velger en av de tilgjengelige variantene og begynner å bruke fjernkontrollen.

For å lære mer, kan vi lese vår guide på hvordan koble Alexa til TV.

Konklusjoner

I denne definitive guiden har vi sett alle metodene og appene vi kan laste ned for å kontrollere TV direkte fra telefonen, uansett hvilken TV-modell vi har. Med Smart TV-er er alt mye enklere (siden det er dedikerte apper), men vi kan også kontrollere TV-bokser, dekodere, HDMI-dongler som Fire TV Stick og Chromecast og til og med Kodi-mediesenteret fra telefonen.

De som ønsker å lære mer kan lese artiklene våre om hvordan Skriv med tastatur på Smart TV, Fire TV og Apple TV og hvordan kontroller Fire TV med stemme (med Echo, Alexa uten fjernkontroll).

Index
 1. App for å kontrollere smart-TVer
 2. App for den infrarøde sensoren på telefonen
 3. Andre TV-fjernkontrollapper
 4. Slik kontrollerer du hvilken som helst TV fra telefonen
  1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up